Naslovnica Sport Košarka

Rađa objavio fantastičan post u kojem se prisjetio druženja s Draženom

Živija je za sport, bija vođa u svakoj prilici i kad je poginija ne mogu uopće opisat tih 7 dana, napisao je Dino
08. rujna 2018. u 00:02 34 komentara 3052 prikaza
Dino Rađa
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Dino Rađa noćas će biti primljen u Košarkašku kuću slavnih u američkom Springfieldu. On će biti četvrti hrvatski košarkaš koji će se pridružiti velikanima u NBA 'Hall of Fame' nakon Krešimira Ćosića (1996.),  Dražena Petrovića (2002.) i Mirka Novosela (2002.).

Dino Rađa Velika čast Dino Rađa noćas postaje član Košarkaške kuće slavnih u Springfieldu

U bogatoj karijeri Dino je igrao zajedno s mnogim velikim košarkašima, ali jedan je bio poseban - Dražen Petrović. Nedavno je Rađa na svom Facebooku objavio post o košarkaškom Mozartu.

Dino Rađa
1 / 4
Dražen Petrović

U svom ovom ludilu evo nešto i o Draženu. Dvi velike lekcije san od njega naučija. Prvo rad, rad i samo rad. Kad imaš problem ajde ga riješi u dvorani. Nemoš pogodit- dvorana, ispada balun - dvorana, nemoš trčat - Marjan, nemoš skočit - teretana. Jednom dođemo u Poljsku igrati neki turnir i u dvorani nema teretane. Nema ni u hotelu. Šta sad. Nakon uru vrimena zove on mene i kaže. Naša san, ajmo. Odosmo taksijem Stojko, on i ja u neku ruzinavu teretanu lokalnih dizača utega. Tu smo mi napravili stanice za radit i odradili svoj trening. 

Druga lekcija. Igramo u Švedskoj neke kvalifikacije a on i ja cimeri. Idemo na kavu prije utakmice i ja vadim lovu da platim. On meni na to reče da spremin pare jer kad buden zarađiva ka on da mogu platiti a do tada nema šanse. On je već bija u Realu te godine a ja još u Splitu. 

Dino Rađa IZABRAN PRIJE KUKOČA Novosel: Rađu očekuju nevjerojatne počasti, rolls royce i prsten od dijamanata su spremni!

Inače je bija poseban lik. Ništa ga nije zanimalo osim sporta.

Zna bi me nazvat u svako doba dana i noći iz Amerike i pitat kako je igra Val iz Kaštela protiv Junaka iz Sinja. Četvrta liga Jug. Ko je da golove, ko je da koliko koševa u trećoj ligi u nekoj bezveznoj utakmici. Cile Sportske san mu mora pročitat svako par dana. Živija je za sport, bija vođa u svakoj prilici i kad je poginija ne mogu uopće opisat tih 7 dana.

Izać na prvi trening nakon je bija jedan od težih momenata u mom životu. Siguran san da se sad veseli tamo negdi gori.

Počivaj u miru i fala za sve.

Dino Rađa i Dražen Petrović | Autor : Facebook/Dino Rađa Foto: Facebook/Dino Rađa

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar lokalpatriot ri
  lokalpatriot ri:

  Čestitke! Ogromno dostignuće je ulazak u Kuću slavnih, naročito za nekoga tko nije Amerikanac. Nevjerojatno je da ima onih koji u komentarima pokušavaju biti duhoviti i pljuvati po tome, no to su oni kojima je najveće dostignuće ulazak u lokalnu gostionu...

 • neposlusni@bot:

  Radja, sve cestitke, zasluzio si.

 • brojevi:

  Komentari su ispod svake razine ljudskosti. Ako svjetska košarka javnost odaje počast Rađi ulaskom u Kuču slavnih koji su vaši motivi kao nebitnih zatucanih neznalica da javno iznosite ovakove stavove. Jel opet posrijedi jal, zavist i ljubomora prema hrvatskim sportašima.