Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Vejić

Prvotimac Toma iz Tomska dobit će Bilićev poziv

20.08.2006.
u 19:03

Osjetili smo se poput onih glasnika što nose dobre vijesti. Hrvoje Vejić, pomalo zaboravljen u hladnom Sibiru, nije imao pojma da smo ga stavili na popis reprezentativaca za utakmicu s Rusijom. I da izbornik Slaven Bilić sigurno računa na njega.
- Prvi ste mi glas. Ali dobar glas. Ako se to ostvari, neće biti sretnijega od mene - javio se Vejić, prvotimac Toma iz Tomska.

Bilić ga želi zbog toga što Vejić odlično poznaje sve ruske igrače, susreće se svakog tjedna s njima. Vjerojatno ruskim reprezentativcima pada mrak na oči kada im spomenete Tomsk. Naime, oni dolaze iz moskovskih klubova te Zenita iz St. Peterburga. A Vejićev Tomsk udaljen je četiri sata leta iz Moskve. Druga vremenska zona, drukčiji način života. Tomsk je u odnosu na Moskvu drugi svijet.

- Ovdje je najveći dio vremena sve okovano snijegom. Mi se u Tomsk vratimo u travnju, kada se snijeg otopi. A do tada živimo u toplijim ruskim krajevima, najčešće u Sočiju - priča Vejić.
Zajedno s bivšim Hajdukovim stoperom u Tomsku igra nova zvijezda Gussa Hidinnka, Pavel Pogrebnjak, 22-godišnji napadač koji je u debiju za Rusiju postigao pobjedonosni pogodak u dvoboju protiv Letonije.

- Odličan igrač, igra u životnoj formi. Zabija na svakoj utakmici, snažan je, jak, prava napast. A na početku sezone djelovao mi je grozno, nije se mogao sastati s loptom. Ovdje ga tretiraju kao božanstvo. Sto godina nije bilo reprezentativca iz ovih smrznutih krajeva. Kada se vratio s utakmice, donijeli su mu tortu. Ne u klubu nego gradonačelnik! I obećali mu još veću tortu za pogodak protiv Hrvatske - kaže Vejić.

No i Veja je imao što za reći Pogrebnjaku.
- Nećeš nas pokopati, Hrvatskoj ne možeš zabiti gol. To sam mu rekao. Inače, gledao sam utakmicu Rusije s Letonijom. Nisu briljirali, ali su pobijedili. Aršavin je najbolji igrač, on im je sve. Keržakov nije u osobitoj formi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije