Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRELJAŠTVO

Prvo hrvatsko finale u streljaštvu u Tokiju završilo 5. i 6. mjestom

Tokio: Miran Maričić 10m zračna puška
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.08.2021.
u 10:51

Ovo je posljednja disciplina programa streljaštva na OI u Tokiju i prva hrvatska finala.

Hrvatski strijelci Miran Maričić (24) i Petar Gorša (33) izborili su nastup u finalu discipline MK puška 50 metara trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju, Maričić je u kvalifikacijama ostvario peti rezultat sa 1178 pogodaka, dok je Gorša bio sedmi sa 1176.

U finalu su ponudili solidno gađanje, te u posljednji trenutak izbjegli ispadanje i ušli u eliminacijsku fazu gdje su završili na 5. i 6. mjestu. Petar Gorša bio je 5., a Miran Maričić 6., Zlato je pripalo mladom Kinezu Changhong Zhangu, srebro Rusu Sergeyju Kamenskiyju, a bronca Srbinu Milenku Sebiću.

Maričiću su ovo prve OI te je nakon 25. mjesta u disciplini zračna puška 10 metara, u kojoj inače postiže bolje rezultate, ima i broncu sa svjetskog prvenstva 2018., zablistao u "kraljevskoj" disciplini. 

Za Goršu su ovo četvrte OI, a ovo će mu biti drugi nastup u finalu. Prije pet godina u Rio de Janeiru je bio sedmi u zračnoj puški, dok je u trostavu u Riju ostao prvi ispod crte, deveti. najveće uspjehe u dosadašnjoj karijeri Gorša je ostvario također na SP prije tri godine kada je bio srebrni i u zračnoj puški i u trostavu.

Ovo je bila posljednja disciplina programa streljaštva na OI u Tokiju i prva hrvatska finala.

>> Pogledajte doček braće Sinković i Damira Martina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije