Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE U LEDENOJ

Prpic: Razapeli bi me moji s posla da sam se vratio bez zlata

Hrvatska hokej
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
20.04.2013.
u 23:52

- Da se nisam vratio s naslovom, moji vatrogasci s posla u Kanadi razapeli bi me. Uzeo sam ono po što sam došao, iako nisam vjerovao da možemo igrati ovako dobro – rekao je kapetan Joel Prpic.

Zlatne medalje oko vrata hrvatskih hokejaša i veliko slavlje 3000 navijača u Ledenoj označile su kraj Svjetskog prvenstva divizije 2A u Zagrebu. U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto i ulazak u viši rang naši su pobijedili Belgiju sa 6:0 (2:0, 0:0, 4:0). Golove su zabili Lovrenčić (2), Rendulić (2), Hećimović i Blagus.

- Da se nisam vratio s naslovom, moji vatrogasci s posla u Kanadi razapeli bi me. Uzeo sam ono po što sam došao, iako nisam vjerovao da možemo igrati ovako dobro – rekao je kapetan Joel Prpic.

Zagrepčanin Borna Rendulić oduševio je igrom na prvenstvu, pokazao zašto ga žele čak i u NHL-u.

- Bili smo jako napaljeni prije tekme, znali smo da smo jači, uopće ih se nismo bojali. Kada smo već nakon dvije minute i 14 sekunde poveli 2:0, pokazali smo im da nemaju šanse. Ma igrali smo cijeli turnir odlično, a sada idemo dobro profeštati to zlato – rekao je Rendulić, a potom se osvrnuo na ulazak u viši rang, u diviziju 1B:

- Bez brige, tamo nećemo biti kanta za napucavanje, uz Hrvate iz Amerike koji će iduće godine steći pravo nastupa mislim da ćemo bez problema napadati medalju.

Johnu Hećimoviću ovo je bio možda i posljednji profesionalni nastup.

- Ako je, onda nisam mogao zamisliti bolji scenarij za oproštaj. Za klub gotovo sigurno neću, no možda ću još igrati za reprezentaciju.

- Ova zlatna medalja je za moju kćer Anju, koja danas ima rođendan - rekao je Hećimović.

John nije očekivao da će biti najbolji strijelac turnira sa šest golova, pogotovo što je iz Kanade stigao s nekoliko kilograma viška i bez prave utakmice od studenog.

- Uh, jako sam umoran, nije bilo lako odigrati pet utakmica u sedam dana i uhvatiti dobar ritam. No, isplatilo se – rekao je John, te zaključio:

- Navijače u Zagrebu neću nikada zaboraviti, bez premca su najbolji na svijetu.

Hrvati su dobili i tri individualne nagrade. Najboljim bekom turnira proglašen je Andy Sertic, najbolji napadač je Joel Prpic, a najbolji strijelac John Hećimović.

Podsjetimo, do zlata su Hrvatsku predvodili izbornik, Kanađanin Donald MacLean, pomoćnik Ivo Ratej, te sportski direktor reprezentacije, kapetan Medveščaka Alan Letang.

Rezultati 5. kola: Hrvatska – Belgija 6:0, Island – Srbija 5:1, Australija – Španjolska 4:1. Konačni poredak: Hrvatska 15, Belgija 9, Island 8, Australija 7, Srbija 6, Španjolska 0.Hrvatska ragbijaška reprezentacija izgubila je od Nizozemske 24:29 u Europskom kupu nacija skupine 2A. Presudio je loš ulazak naših u utakmicu, jer gosti su u 35 minuti poveli 19:0. Hrvatski ragbijaši tada su krenuli furiozno, uspjeli smanjiti na 19:12, pa na 22:17, no Nizozemci su na kraju ipak slavili 29:24. Poene za Hrvatsku ostvarili su Ayoub (9), Miljak (5), Ivančić (5) i Buzov (5).

>> Kapetan Srbije: Nismo išli u centar Zagreba s našim obilježjima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije