Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPRESIVNE BROJKE

Objavili rezultate velikog istraživanja: Hrvatska najbolja u Europi!

Velika Gorica: Gorica i Osijek sastali se u 20. kolu HT Prve lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
19.06.2020.
u 11:40

Kada govorimo o samim ligama, najčešće penale gledamo u Poljskoj (svakih 230 minuta), slijede Ukrajina (231) i Srbija (233). HNL je na sredini tablice s penalima svakih 287 minuta

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) u svojoj se novoj analizi pozabavio jedanaestercima. Istraživanje donosi klubove iz Europe kojima se najčešće sude kazneni udarci u posljednje tri sezone. Prvi klub na listi je Crvena zvezda kojoj se dosuđuje jedanaesterac svakih 209 minuta. Slijedi finski Mariehamn koji svake 262 minute ima penal...

Kada je riječ o ligama petice prvi je Lazio koji s bijele točke puca svakih 296 minuta...
Ono što je zanimljivo jest to da se u top 10 nalaze čak tri kluba iz srpske lige: Zvezda (209), Radnički Niš (284) te Partizan (296).

Prva HNL je najbolja kada govorimo o uspješnosti realiziranja kaznenih udaraca! U posljednje tri sezone postotak uspješnosti udaraca s bijele točke je 81,9 posto, a hrvatsku ligu na drugom mjestu prati nizozemska Eredivisie (81,7 posto).

U posljednje tri sezone, odnosno, u 494 ligaške utakmice domaće lige dosuđeno je 155 jedanaesteraca (prosječno se jedanaesterac svira svakih 287 minuta). Najviše jedanaesteraca je dosuđeno za Osijek (23), slijedi Dinamo (22) pa Hajduk (20), a najmanje ih je svirano za Istru 1961 (sedam).

Najuspješniji izvođači su igrači zaprešićkog Intera (93,3 postotak uspješnosti). Slijede Lokomotiva i Slaven Belupo (87,5 posto), a najslabiji su igrači Rijeke (63,6 posto).



Kada govorimo o Ligama petice, u Italiji se najviše jedanaesteraca dosuđuje Laziju, a najuspješniji realizatori su igrači Intera. U španjolskoj ligi na prvom je mjestu Real s penalom svakih 371 minutu, a isti klub je i najefikasniji jer zabije u 92 posto slučajeva.

U Engleskoj se sudi gotovo najmanje jedanaesteraca u Europi, ipak najviše se dosuđuje Manchester Unitedu koji ih dobiva svakih 378 minuta. Zanimljivo Burnleyju su dosuđena tek četiri. No, zato je taj klub najefikasniji jer ima realizaciju 100 posto isto kao i Chelsea koji ih je zabio 12.

U Francuskoj listu predvodi PSG, a najefikasnija je momčad Stade de Reimsa s 92,3 posto uspješnosti realizacije. U Bundesligi najčešće penale dobiva Freiburg (svaku 441 minutu) i Schalke (401). Frankfurt je najbolji u izvođenju, uspješni su 100 posto kao i Mainz.

Kada govorimo o samim ligama, najčešće penale gledamo u Poljskoj (svakih 230 minuta), slijede Ukrajina (231) i Srbija (233). HNL je na sredini tablice s penalima svakih 287 minuta.  

>>> Pogledajte predavanje o VAR-u u HNL-u

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zong
zong
11:44 19.06.2020.

A je se konj ponadao da je nešto bitno!😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije