Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO CVITANOVIĆ

Proslavljeni dinamovac o remiju s Genkom: Pad je bio očit, nešto je nedostajalo

Zagreb: Dinamo protiv Genka u 5. kolu UEFA Europa lige odigrao 1:1
Goran Stanzl/PIXSELL
26.11.2021.
u 07:00

- Ključna razlika bila je ta što je Dinamo u Belgiji iskoristio šanse koje je imao i otišao na poluvrijeme s puno mirnijih 2:0, a znamo da je u tom slučaju puno lakše igrati.

Posao ipak nije dovršen u petom kolu. Dinamo je protiv Genka u 1:1 remiju na Maksimiru bio bolji i definitivno bliži punom plijenu, ali do njega nije došao. Vrlo zanimljivu i napetu utakmicu s nama je prokomentirao bivši strateg Dinama Mario Cvitanović koji je tijekom svoje igračke karijere nastupao i za belgijski Beerschot. Zanimalo nas je koja je to bila ključna razlika između ovog remija i 3:0 pobjede koju je Dinamo ostvario protiv Genka u Belgiji ranije u grupnoj fazi.

Utjecaj primljenog pogotka

- Ključna razlika bila je ta što je Dinamo u Belgiji iskoristio šanse koje je imao i otišao na poluvrijeme s puno mirnijih 2:0, a znamo da je u tom slučaju puno lakše igrati. Dinamo se na Maksimiru jako puno istrošio u prvih 45 minuta gdje se dizao i dizao, a nakon 65. minute mogla se također vidjeti amplituda, samo što je u njoj Dinamo padao, a s druge strane je Genk sve više i više pri kraju ušao u utakmicu i čak je imao priliku kazniti Dinamo - započeo je Cvitanović, a zatim se potrudio doći do zaključka zašto je do tog Dinamovog pada u drugom dijelu došlo:

- Pad je bio očit od 65. minute. Ne mogu siguran zašto je do njega došlo, ali mislim da su najizglednije dvije varijante. Je li se to dogodilo zbog prevelike potrošnje u prvom dijelu i manjka svježine u drugom ili su razlog tom padu bile izmjene? Moguće je da su i te izmjene malo poremetile Dinamov ritam jer je trener gurnuo dva napadača gore pa izgubio jednog igrača u veznom redu pa je možda tu nedostajalo nešto.

20.11.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Nakon utakmice igraci Dinama pozdravili su navijace na tribini. Kevin Theophile-Catherine, Domagoj Livakovic, Bruno Petkovic, Luka Ivanusec, Arijan Ademi, Misic Josip, Tokic Marko.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Koliko je na igrače mogao utjecati taj pogodak Genka iz prekida pred sam kraj prvog poluvremena, kad su igrači već mislili da će na odmor otići s vodstvom?

- Ostaje veliki žal za tim periodom od vodstva do 45. minute jer je dojam da je Dinamo trebao još više kapitalizirati i stvoriti si mirnu situaciju. Taj primljeni pogodak pred kraj prvog poluvremena, posebno u ovako važnoj utakmici može jako psihički utjecati na igrače pogotovo kad uzmemo u obzir rezultatsku poziciju, ali i stanje na terenu jer Dinamo je tada dominirao - rekao je bivši strateg Dinama.

Mnogi su pri objavi početnih postava bili iznenađeni uvrštavanjem Luke Menala u prvih 11, ali BiH reprezentativac se odužio važnim pogotkom. Što vi mislite o toj odluci trenera Krznara?

- Menalovo uključivanje u prvih 11 je za mene bilo jako logično jer je odgovaralo ideji igre, a ona je bila ta da se Petković kao špica povlači, ostavlja prostor, gradi se i razigrava, a da Oršić i Menalo kao krilni igrači u tom slučaju zapravo igraju ulogu napadača koji se uključuju sa strane. Jasan je sistem koji su htjeli imati i odigrali su nekoliko dobrih akcija po toj formuli.

Još ništa nije gotovo

Kako igrati protiv West Hama u zadnjem kolu kad se uzme u obzir da je bod dovoljan za prolaz dalje, ići na 'bunker', otvoriti se i nadigravati se s njima ili izabrati neku opciju između?

- Neće Dinamo ići na bunker, a neće se ni otvoriti ni srljati prema naprijed. Bit će to neka varijanta između, napraviti dobar srednji blok, ne u svojih 16 metara, ali opet ne ni previsoko. Najvažnije je od svega da trener, stožer i igrači u pripremi utakmice dođu do jasne koncepcije igre. Nije ništa gotovo, nema panike ni straha - zaključio je Cvitanović. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 1

MA
maxwell12
07:19 26.11.2021.

Proslavljeni???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije