Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna robert prosinečki

Prosinečki: Elfu ni Furija ne može ništa!

Robert Prosinečki
Sanjin Strukić
VL
Autor
Robert Prosinečki
05.07.2010.
u 13:29

Teško mi je, i Nijemci i Španjolci su mi dragi, njihova igra je trijumf nogometa.

Nakon četvrtfinalnih utakmica mogu samo uzviknuti: "Živio nogomet".

Malo je onih koji će ostati imuni na ono što na Svjetskom prvenstvu pruža Njemačka. Nakon Engleske, mislili smo da ih je i sreća pomazila. No, oni su moćni, melju sve pred sobom. Poigrali su se s Argentinom.

Pustimo mi sada teze je li Maradona pogriješio u taktičkim zamislima, jesu li ili nisu Argentinci imali svoj dan. Pa za njih kažemo da igraju taktički i tehnički savršeno dotjerano, a Nijemci su im pokazali i postavili nove vrijednosti.

To je atomski nogomet i ja sam očaran, u ekstazi. Odavno netko nije tako taktički, fizički i tehnički bio dominantan. Sve su iznenadili jer su na SP krenuli da prođu skupinu, objektivno. Napadaju s osam igrača i vidi se da su neki najvažniji igrači još odmorni i svježi. S takvom Njemačkom niti europski prvaci Španjolci nemaju šanse.

Tim klincima već sada cijena na tržištu vrtoglavo raste i volio bih tog malog Özila vidjeti u Barceloni. Ondje bi igrao sigurno. Mali je zvijer. No, bit će neizvjesno, zaista. U jednoj utakmici sve je moguće. Bit će mi teško odlučiti se jer su mi i jedni i drugi pri srcu. No, neka pobijedi nogomet, to je ono što želim. Neka to bude trijumf nogometne igre, onakve kakvu volim. Naravno, ne smijemo zanemariti klasu koju ima Španjolska. Presudit će sitne pojedinosti.

Nizozemci su izbacili Brazilce. Ma kakvi god oni bili, ipak je to Brazil, peterostruki svjetski prvak, a onako se vratiti kao što su to učinili Nizozemci velika je stvar. Mislim da će ući u finale. Urugvaj, koliko god simpatičan bio, ne može protiv tako raspoloženih Nizozemaca. Posebno budu li svoj dan imali Robben, Sneijder i društvo. Mogu sa svima igrati. Sigurno je da će obje utakmice biti dobre.

Ključne riječi

Komentara 4

HO
hotfishlake
13:58 05.07.2010.

prosli put kad sam cital nekaj od prosineckoga tvrdil je da je schildenfeld postao igracina! (u sturmu iz graza nota bene?!); a sad tvrdi da bi ozil sigurno igrao u barceloni?! kraj messija, inieste i xavija?! mozda mali je potencijal za barcu ali reci da bi sigurno igrao pored ove trojice moze samo diego maradona od prije 24 godine....

KA
kajinx
13:57 05.07.2010.

Da promjenim temu na biciklizam. Da li netko (možda Karlo Ledinski) zna zašto Robert Kiserlovski ne vozi za Liquigas na Le Tour de France?

10
101lakeoswego
16:25 05.07.2010.

zoti, kaj si tak zamisljeni, oni koji bi morali biti tak zamisljeni ti su nasmijeseni hehehehehehhe, zuti glavu gore, nek se bune: kmetovi, sluge i robovi, hehehehehehhehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije