Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji među mladima

Prižmić u Skoplju obranio poziciju četvrtog hrvatskog tenisača na ATP listi

Dino Prižmić izgubio od Richarda Gasqueta na ATP turniru u Banja Luci
Dejan Rakita
23.05.2023.
u 15:00

Dino je u prvom kolu glavnog ždrijeba izbacio najveću makedonsku nadu na turniru Kalina Ivanovskog sa 6:4, 6:1, a u drugom kolu ide na Rusa Jevgenija Donskoja, drugog nositelja

Čak trojica splitskih tenisača ovaj su se tjedan našla u Skoplju gdje su na tamošnjem ATP Challengeru (73.000 eura) skupljali bodove za daljnji igrački uspon. Dvojica se nisu dugo zadržala - Duje Ajduković zapeo je u završnom krugu kvalifikacija, a Mili Poljičak u prvom kolu glavnog turnira - ali od trećeg, 17-godišnjeg Dine Prižmića, čini se, možemo očekivati dobre vijesti.

Dino je u prvom kolu glavnog ždrijeba izbacio najveću makedonsku nadu na turniru Kalina Ivanovskog sa 6:4, 6:1, a u drugom kolu ide na Rusa Jevgenija Donskoja, 235. tenisača svijeta i drugog nositelja turnira. E, to će za Dinu biti pravi izazov.

Prižmić je u poretku uživo napredovao dva mjesta i sada je na 293. poziciji ATP liste što je i njegov najbolji plasman dosad. On se tako učvrstio na poziciji četvrtog hrvatskog tenisača na ATP listi, odmah iza Borne Ćorića, Marina Čilića i Borne Goje.

A u konkurenciji igrača mlađih od 18 godina Prižmić je na visokom drugom mjestu na svijetu, bolji od njega je samo Čeh Jakub Menšik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije