Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK IZ MAKSIMIRA

Ademi pred odlaskom u Kinu: Doznali smo u kojem bi klubu trebao igrati

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 19. kolu Prve HNL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
27.02.2023.
u 12:32

Trener Ante Čačić, koji je prije mjesec dana rekao da svlačionicu može napustiti samo Dominik Livaković, sada je promijenio priču i spreman je reprezentativca Sjeverne Makedonije pustiti u inozemstvo. Donosimo detalje...

Arijan Ademi (31) jučer se možda posljednji put upisao u strijelce u dresu Dinama. U derbiju protiv Hajduka slavili su s 4:0, a kapetan modrih postigao je prvi pogodak na utakmici. Momčad se ujedno približila novom naslovu prvaka, Splićanima sada bježe za 11 bodova, ali imaju i susret manje pa je sve izvjesnije da će titulu na kraju sezone opet osvojiti Zagrepčani.

Slijedi oproštaj jer Ademi će karijeru, po svemu sudeći, sada nastaviti u Kini. Prijelazni rok na tamošnjem tržištu traje do 7. travnja, a trener Ante Čačić, koji je prije mjesec dana rekao da svlačionicu može napustiti samo Dominik Livaković, sada je promijenio priču i spreman je reprezentativca Sjeverne Makedonije pustiti u inozemstvo. Kako doznajemo, njegov će novi klub biti Beijing Guoan F.C. u glavnom gradu Kine. Ondje je preko svojeg agenta Andyja Bare otišao i hrvatski napadač Marko Dabro, ali je trenutačno na posudbi u latvijskoj Rigi.

.

Beijing Guoan tamošnju je Super ligu osvojio 2009. godine, a prošle sezone bili su sedmi na ljestvici. Momčad vodi Nizozemac Stanley Menzo, a u kadru je tek jedan igrač koji nije s azijskog kontinenta, Nigerijac Samuel Adegbenro. Ademi bi trebao potpisati ugovor na tri godine, prema kojem bi zaradio četiri milijuna eura, javlja SN. Što je na glasine prethodno rekao Čačić? 

– Arijan Ademi? Čitao sam o tome. U Kini traje prijelazni rok, neki naši igrači su im interesantni, ali ne mogu to trenutačno komentirati – kazao je kratko. 

Zadnjih nekoliko godina iščekivao se Ademijev transfer. Evo kako je nama to nedavno prokomentirao.

26.02.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 23. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Arijan Ademi. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

– Ne opterećujem se. Iskreno, ne razmišljam o tome. Svi mi imamo svoje snove o igranju u Real Madridu. Meni je san bio obući dres Dinama, to znaju svi moji, još iz Šibenika. Ispunjen sam. I da ovog trenutka završim karijeru, bih bio ponosan. Bilo bi mi možda drago da sam otišao u neku od liga petice, no ne žalim. Posebice što sam bio dio jedne od najuspješnijih Dinamovih generacija u povijesti. Da sam bio negdje vani kada je Dinamo, primjerice pobijedio Tottenham, bilo bi mi drago, no bio bih malo i ljubomoran. Da ne govorim o Ferencvarošu, Atalanti, Chelseaju... – rekao je. 

Najtrofejniji igrač Dinama ugovor s prvakom HNL-a ima do 2026., a sada ide zaraditi veliki novac. Jasno je da odšteta zbog njegovih godina ne može biti osobita, ali Ademi je modrima dao više od desetljeća svoje karijere i zaslužio je transfer izvan Hrvatske. Nakon Mislava Oršića, Čačić tako ostaje bez još jednog od ponajboljih igrača. 

Komentara 14

DU
Deleted user
14:20 27.02.2023.

Arijan Ademi? Čovjek i igračina, ljudina i legenda. Jer malo tko bi izdržao, mentalno i fizički, sve ono, poslije nekoliko godina neopravdane suspenzije i ponovno se kvalitetno vratio na nogometne terene, u vrhunski nogomet! Primjer karaktera i ljudske čvrstine, igrač o kojem mogu samo sanjati drugi klubovi, a posebice i mi, hajdukovci ("Plači, voljena zemljo!"), jer takovu igračinu odavno nemamo. Arijane, sve ti sritno bilo!

ST
stefj
12:56 27.02.2023.

Zadnji tren da još nešto zaradi prije zaslužene mirovine... Dinamo ima zamjene i možda je bolje da ih odmah počne uigravati.

DU
Deleted user
12:59 27.02.2023.

Jedna od najvećih pogrešaka HNS-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije