Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVLJENI RUKOMETAŠ

Prije točno dvije godine napustio nas je Zlatko Saračević: Na putu s utakmice izdalo ga srce

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
21.02.2023.
u 12:58

Podravkašice su upravo bile ostvarile važnu pobjedu protiv Lokomotive u borbi za naslov. Njihovom treneru pozlilo je po odlasku s utakmice...

Na današnji dan 2021., preminuo je bivši rukometaš i trener Zlatko Saračević (59). Sa igračicama Podravka Vegete, koju je vodio, 21. veljače u Koprivnici proslavio je važnu pobjedu nad Lokomotivom u borbi za naslov, a tragedija se dogodila kada se s nje vraćao. Saračević je nakon utakmice kući vozio trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo pa je Stančin odmah pozvala hitnu pomoć. Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali ga nažalost nisu uspjeli vratiti u život.

- Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan - rekao je nakon pobjede, uoči kobnog događaja. 

Saračević je Podravku trenirao od 2018. godine i trebao je otići na kraju sezone. Ranije je trenirao Zagreb, a bio je i pomoćnik u reprezentaciji. Kao rukometaš bio je sjajan desni vanjski s ubojitom desnicom. U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu.

- Pamtit ćemo ga kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet, a posebno po velikom tragu koji je ostavio u rukometnom klubu Podravka - poručili su iz tada RK Podravka Vegete, posljednjeg kluba koji je vodio velikan hrvatskog rukometa.

 

Komentara 2

LE
LeonardoGoldman
15:02 21.02.2023.

Jos jedna zrtva pripravka za mase. Šteta!

DU
Deleted user
17:59 21.02.2023.

Svašta!!! Autor rečenice " bio je (op.Saračević) sjajan desni vanjski s ubojitom desnicom. " očito nikad nije gledao Saračevića koji je bio ljevoruk. Ljevoruk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije