Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠILI ENGLEZE

Prije 16 godina 'vatreni' su ostvarili jednu od najvećih pobjeda u povijesti. U utorak je godišnjica

'sport london 21.11.2007\\n...london...wembley....engleska - hrvatska...modric...gerrard...\\n Foto:Antonio Bronic'
Foto: Antonio Bronic
1/6
19.11.2023.
u 10:17

"Dobili su ono što su zaslužili! Nimalo nas nisu respektirali. Ne znam čime smo zaslužili ovakvo njihovo ponašanje, nisam očekivao takvu aroganciju od njihovih medija i igrača", rekao je Vedran Ćorluka, jedan od najboljih igrača tog susreta

Prije 16 godina hrvatska je reprezentacija ostvarila jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. Bilo je to u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine. Stadion Wembley je tek bio obnovljen, a Englezi u tražili svoju kartu za veliko natjecanje. "Vatreni" su ih tada porazili rezultatom 3:2, a godišnjica pada na utorak kada se igra odlučujuća utakmica protiv Armenije za plasman na Euro 2024. godine.

"Ugasili smo Wembley", rekao je Slaven Bilić nakon utakmice u kojoj je hrvatska momčad izvanrednom igrom izbacila slavnom Stevea McClarena s klupe engleske nogometne reprezentacije. Englez je bio na rubu suza i tražio opravdanja, što ne čudi obzirom da je to Engleskoj bio prvi put od 1993. da se nije plasirala na veliko natjecanje, a za njega je značilo drugi najkraći mandat na engleskoj klupi u povijesti.

GALERIJA 'Vatreni' dominantno došli do važne pobjede (2:0) i na korak do Eura! Debi Baturine i Pašalića

'sport london 21.11.2007\\n...london...wembley....engleska - hrvatska...modric...gerrard...\\n Foto:Antonio Bronic'
1/48

"Mislim da ste sve vidjeli, i vi i ovih 8000 sjajnih hrvatskih navijača. Ovo je jedna od najboljih reprezentacija koju sam vidio u zadnjih pet godina. Pobjedu nismo iščupali, nego su se oni i spašavali. Potvrdili smo naš karakter", rekao je Bilić koji je nakon posljednjeg zvižduka od sreće skakao po terenu.

"Nisam dugo trener pa ne moram dugo razmišljati da kažem koja mi je najdraža pobjeda. To je sigurno ova. O ovome će se pričati još dugo, dugo. Drago mi je i zbog svega što nam se događalo ova dva dana u Londonu. Od onoga sa Srebrićem do dočeka na aerodromu. Primili su nas kao da nas uopće ne cijene. E, sad će nas cijeniti", dodao je tada Bilić.

VEZANI ČLANCI:

"Igrači su ostvarili sve što sam im rekao i još su dodali malo svoga, što im je Bog dao. Dobri smo, jako smo dobri. Ambicije su nam visoke, od prvoga dana. Ali ako nisam mogao jamčiti plasman na Euro, ni sada ne mogu ništa garantirati. Bili smo najbolji u daleko najtežoj skupini, to nešto govori, ali neće nas prebaciti, Euro je takav da možeš izgubiti u skupini, a možeš biti i europski prvak", rekao je Bilić.

Foto: Arhiva VL

Jedan od najboljih igrači večeri bio je Vedran Ćorluka. "Dobili su ono što su zaslužili! Nimalo nas nisu respektirali. Ne znam čime smo zaslužili ovakvo njihovo ponašanje, nisam očekivao takvu aroganciju od njihovih medija i igrača. Stvarno je užitak izbaciti Englesku s EP-a", rekao je.

VEZANI ČLANCI:

Nekoliko riječi dodao je i strijelac gola za pobjedu Hrvatske, Mladen Petrić. "Ovo mi je najvrjedniji gol u karijeri. Nisam zamijenio dres, ostavio sam ga sebi. Nije niti jedan njihov danas vrjedniji od mog", kazao je ponosni strijelac. Komentarima se pridružio i Ivica Olić. "U reprezentaciji sam uvijek bio otpisan od medija i drago mi je što sam pokazao da znam igrati te da nisam za baciti."

S druge strane je strane vladala velika žalost. Pred nama su teški trenuci, nakon ovoga teškog poraza trebat će se vratiti. Nismo uspjeli pobijediti i treba priznati da nema nikakvih opravdanja. Ako ne možemo u ključnoj utakmici odigrati dobro, tada nismo ni zaslužili plasman na Euro. Ne mislim da je ovo moj zadnji nastup za reprezentaciju. Osjećam da mogu još dati", rekao je David Beckham, jedan od rijetkih Engleza koji su te večeri odradili svoj posao.

VIDEO Preko 1000 hrvatskih navijača stiglo je u hladnu Rigu: 'Volim te Hrvatsko'

Komentara 5

BI
billynik
10:59 19.11.2023.

Blesavo je uopće očekivati da te bahati, umišljeni Englezi cijene ali zato nas dobro pamte.

Avatar dugackino
dugackino
10:38 19.11.2023.

sječam se da su Rusi već bili na odmoru i morali se vratiti na prvenstvo

LL
lijepa_li si
10:34 19.11.2023.

U utorak je godišnjica! ustašestrašne opet provociraju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije