Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKA MAFIJA

Odbio veliki novac za poraz, a na kraju ipak izgubio. Otkrio kako se nakon toga osjećao

Sergij Stahovski
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
13.04.2020.
u 15:10

Ukrajinac, koji je bio čest gost zagrebačkog ATP turnira, jedan od boljih rezultata na Grand Slam turnirima postigao je 2013. godine kada je u drugom kolu Wimbledona eliminirao Rogera Federera i tako prekinuo njegov niz od čak 36 četvrtfinala na Grand Slam turnirima

Teorija o postojanju svjetske kladioničarske mafije nikad nije dokazana, ali ne prođe puno vremena da u javnost ne izađe neki sportaš ili sportašica kojima su nudili milijune - da izgube. Jedan s takvim iskustvom je i ukrajinski tenisač Sergij Stahovski (34), a slučaj koji je iznio u javnost datira iz 2009. godine.

- Uoči meča prvog kola Australian Opena s Francuzom Arnaudom Clementom došla su mi dva lika koja su rekla da imaju podršku "investitora" i ponudili mi 100.000 USD da izgubim. Odbio sam, ali ono što je najgore, ja sam taj meč i izgubio, iako samo vodio s 2:1 u setovima. Da sam nekoga od njih dvojice sreo nakon meča mislim da bih ga zviznuo reketom, toliko sam bio ljutit - otkriva Stahovski.

Ukrajinac je, prema pravilima, taj slučaj prijavio Teniskoj jedinici za integritet natjecanja koja je netom prije bila utemeljena, no nije baš bio impresioniran njome.

- Pitali su me kako je to bilo, tražili su detalje. Ja sam im rekao: "Čekajte, jeste li spremni zaštititi moju obitelj u Ukrajini? Jer taj netko je bio pijun, ljudi koji stoje iza njega su opasni, a moja cijela obitelj nalazi se u Ukrajini." Rekli su mi da mi ne mogu ništa jamčiti i tako je to završilo - prisjetio se Stahovski.

Ukrajinac, koji je bio čest gost zagrebačkog ATP turnira, jedan od boljih rezultata na Grand Slam turnirima postigao je 2013. godine kada je u drugom kolu Wimbledona eliminirao Rogera Federera i tako prekinuo njegov niz od čak 36 četvrtfinala na Grand Slam turnirima.
 

Komentara 3

TR
Travno221
22:24 13.04.2020.

Mislim da kladioničarska mafija ne funkcionira samo u teoriji nego i u praksi. I posebno im je tenis na meti, popularan je i mogu imati posla samo s jednom osobom. Kako inače objasniti tako česta iznenađenja?!

Avatar MichelleRV84
MichelleRV84
15:38 13.04.2020.

Michelle, 18. w︆︅­­w︆︅w︆︅­­.︆︅l︆︅­­o︆︅v︆︅­­e︆︅x︆︅­­x︆︅.︆︅­­c︆︅l︆︅­­u︆︅b

Avatar PatriciaOC89
PatriciaOC89
15:22 13.04.2020.

Margaret, 38. w︆︅w︆︅­­w︆︅.︆︅­­Ki︆︅s︆︅­­s︆︅T­­o︆︅k︆︅­­.︆︅c︆︅o︆︅m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije