Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIZAČ UTEGA

Preminuo 'Veliki Žabo', Rus kojega je Arnold Schwarzenegger obožavao

Utezi
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
14.01.2016.
u 19:08

Žabotinski je bio najbolji svjetski dizač utega u najvećoj kategoriji, osvajao je zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. i Mexico Cityju 1968. godine, dok je svjetske rekorde obarao nebrojeno puta.

Legendarni ukrajinski dizač utega Leonid Žabotinski, dvostruki olimpijski pobjednik i idol američkog glumca Arnolda Schwarzeneggera, preminuo je u Zaporižju u 77. godini. 

Žabotinski je bio najbolji svjetski dizač utega u najvećoj kategoriji, osvajao je zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. i Mexico Cityju 1968. godine, dok je svjetske rekorde obarao nebrojeno puta. 

"Veliki Žabo", kako su ga nazivali, bio je nepobjediv tijekom 60-tih godina, a zbog svoje tjelesne sposobnosti – bio je visok 190 centimetara i težak čak 165 kilograma – bio je iznimno popularan u bivšem SSSR-u. Žabotinski je bio i idol glumcu Arnoldu Schwarzeneggeru, koji je bio impresioniran kada ga je vidio da jednom rukom nosi zastavu SSSR-a na svečanom otvorenju OI u Mexicu, a poslije mu je postao prijatelj.

>> Kličko i Schwarzenegger razmijenili fotke na Twitteru

Komentara 2

Avatar Bekrija
Bekrija
08:21 15.01.2016.

" Legendarni ukrajinski dizač utega Leonid Žabotinski, dvostruki olimpijski pobjednik i idol američkog glumca Arnolda Schwarzeneggera, preminuo je u Zaporižju u 77. godini. ", a u naslovu spominjete Rusa. Nije ni čudo da svi propadate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije