Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČIVAO U MIRU

Preminuo je legendarni kapetan bivšeg hrvatskog prvoligaša: 'Njegovo ime zapisano je u povijesti'

Pixabay
29.11.2023.
u 16:15

- Dola', kako su ga od milja nazivali prijatelji i suigrači, je bio izuzetan čovjek,  vrsni nogometaš, rođeni vođa i hrvatski branitelj, koji se uvijek i u svemu trudio pružiti najbolje moguće. U 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća Anto je bio stožerni obrambeni igrač NK Samobora, svojevremeno i kapetan momčadi - objavljeno je na društvenim mrežama

Tužna vijest stigla je iz hrvatskog gradića Samobora, gdje je u 65. godini preminuo dugogodišnji igrač i član Nogometnog kluba Samobor Anto Dolić, nekadašnjeg sudionika 1. HNL devedesetih godina. O njegovoj smrti oglasio se i Samobor na društvenim mrežama. Kada je završio seniorsku karijere nastavio se baviti nogometom u veteranskoj ekipi NK Samobor, koja je osvojila i odličja na državnim završnicama.

GALERIJA Poljski sudac kažnjen zbog dosuđenog penala za PSG

1/6

- U 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća Anto je bio stožerni obrambeni igrač NK Samobora, svojevremeno i kapetan momčadi, uvijek izuzetno srčan i istančane nogometne tehnike - napisali su iz Samobora. 

- Brojnu samoborsku sportsku obitelj, posebice onu nogometnu, silno je rastužila vijest da je sinoć u 65. godini života preminuo dugogodišnji igrač i član Nogometnog kluba Samobor Anto Dolić. 'Dola', kako su ga od milja nazivali prijatelji i suigrači, je bio izuzetan čovjek,  vrsni nogometaš, rođeni vođa i hrvatski branitelj, koji se uvijek i u svemu trudio pružiti najbolje moguće. U 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća Anto je bio stožerni obrambeni igrač NK Samobora, svojevremeno i kapetan momčadi, uvijek izuzetno srčan i istančane nogometne tehnike, a po završetku seniorske karijere nastavio s odličnim igrama u veteranskoj ekipi koja se okitila i medaljama završnicama prvenstava Hrvatske. Ime Ante Dolića zlatnim će slovima ostati upisano u povijest NK Samobora, kluba u kojem je zajedno sa svojom generacijom pokazao kao izgleda prava momčad na terenu i izvan njega!
Sportska redakcija Radio Samobora izražava najiskreniju sućut obitelji Dolić, kao i svim Antinim prijateljima i poznanicima - objavili su iz Radio Samobora. 

VEZANI ČLANCI:

Inače, 1996. godine Samobor je uspješno prošao kroz žrvanj 2. HNL i plasirao u 1. HNL. Te godine NK Samobor je prvi puta ušao u 1. HNL, ali se nije uspio zadržati. Tražila se karta viška i nije bilo mjesta na popularnoj zapadnoj tribini. 

 

 

Komentara 1

NE
Neretva93
17:19 29.11.2023.

Kapetane rano odlaziš,pokoj vječni daruj mu gospodine.RIP 🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije