Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finalno doigravanje

Predsjednik Cedevite Veber prije finala želi s cibosima na ručak

'06.03.2012., K.D. Drazen Petrovic, Zagreb - 23. kolo NBL: Cibona - Cedevita. Drazen Anzulovic, Jasmin Repesa. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
24.05.2012.
u 21:33

Iako je u sezonu ušla kao tek treći zagrebački klub , Cibona je favorit u finalu

U subotu počinje možda i najiščekivaniji finalni niz utakmica u povijesti zagrebačke klupske košarke. Cibona i Cedevita igrat će za naslov prvaka Hrvatske, pri čemu se očekuje da će obje dvorane u potencijalnih pet utakmica biti pune. Energični Cibonin direktor Zdenko Antunović još prije dva tjedna najavio je da ozbiljno animira navijače, a Cedevitin polufinalni ogled sa Splitom i 3300 nazočnih najavljuju i punu dvojku Sportskog doma.

Vukovi imaju 16-0

Premda je u sezonu ušla kao treći zagrebački klub, Cibona u finale ulazi s jedinice, a s obzirom na seriju od 16-0 i kao prvi favorit. Jasmin Repeša, hrvatski izbornik, doveo je u red momčad vukova koji sada izgledaju kao složan čopor. Sučelice njemu naći će se njegov bivši pomoćnik iz reprezentacije Dražen Anzulović koji svojim poslodavcima želi donijeti prvi naslov državnog prvaka.

Dok neki očekuju žestoku borbu svim sredstvima, predsjednik Cedevite Mladen Veber najavljuje zajednički ručak s čelnicima Cibone uoči jedne od prve dvije utakmice. Smanjenju napetosti trebala bi pridonijeti i činjenica da je Cedevita siguran euroligaš i da je na stolu ulog manje. Doduše, Cibona želi krunu da opravda sva gradska ulaganja u njezino financijsko stabiliziranje. U Cedeviti pak žele okruniti ulaganja najvećeg privatnog ulagača u hrvatski sport Emila Tedeschija i potaknuti ga na još veća ulaganja u euroligašku momčad.

Smodiš neće moći

Jasmin Repeša i Dražen Anzulović nekad su bili veliki prijatelji. Više nisu, no od njih ne očekujemo međusobno niske udarce, ako ih u to ne uvuku drugi. Osim ponašanja čelnika obaju klubova, za civiliziran završetak prvenstva jako će biti bitni i suci i njihovi kriteriji.

Po krvnoj slici obiju momčadi, Cibona je favorit. Uz ostalo i zato što se očekuje povratak u momčad Žižića i Barboura, a Smodišev povratak se ne očekuje. Slovenski internacionalac bit će samo Cedevitin navijač s klupe, a da je zdrav bio bi vjerojatno igrač prevage.

Ključne riječi

Komentara 3

PE
pelinkovac
22:10 24.05.2012.

Nije tedeski najveci ulagac u hrvatsku kosarku nego opljackan narod Cetinske krajine .A sto se tice rucka sa njima nek Jasmin Repesa odbije jel nije taj rucak iz srca od vebera.Samo jedan brend Zagreba i hrvatske je CIBONA..voli te Slavonija i Slavonski Brod!!!Ajmo cibosi zgazite umjetne i tajkunsko *****ke momcice.

Avatar mohito
mohito
14:25 25.05.2012.

lako je bit \"najveci privatni ulagac\" kad nisi ni kune posteno zaradil...u svaokm slucaju, cibona bi trebala pregazit taj hiron iz botinca....

JA
JackRussell
14:34 25.05.2012.

mohito@ ajde začkomi šugo jedna ljubomorna! Ti znaš kako je Tedeschi svoje novce zaradio, mrš u jazbinu iz koje iz izašao, ti malo, neobrazovano, neinteligentno govno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije