Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igrali za rijeku i dinamo

Evo što za derbi previđaju Peršon, Šarić i Mijatović

06.10.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Ivo Pinto, Andrej Kramaric. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.12.2014.
u 11:15

Momčad s Kantride trenutačno je u boljoj formi i bolje složena.

Sašu Peršona (49), Daniela Šarića (42) i Andru Mijatovića (35) dijeli generacijska razlika od 14 godina, igrači Rijeke i Dinama bili su u bitno drugačijim okolnostima. 

Peršon je iz Rijeke 1990. godine otišao u Dinamo, koji su predvodili  Davor Šuker i Zvonimir Boban. Dinamo je u zadnjoj sezoni u bivšoj državi bio drugi, iza europskog prvaka Crvene zvezde. Ove sezone Dinamo na putu prema desetom naslovu prvaka može zaustaviti jedino Rijeka.

Forma nije toliko bitna

– Rijeka je u dobroj formi, što je pokazala u Europi, gdje Dinamo nije bio na visokom nivou, ali u prvenstvu postiže pozitivne rezultate. Mislim da sada nije toliko bitna trenutačna forma. Dinamo je lagani favorit u Maksimiru, nije lako istrčati u Maksimiru i napasti Dinamo, ali je raspoložena Rijeka pokazala da može iznenaditi. U ovom trenutku Rijeka je bolje složena. U momčadi je dobro ozračje, a Dinamu su porazi u europskim utakmicama narušili atmosferu u momčadi – kaže Peršon.

Daniel Šarić u dresu Croatije krajem devedesetih igrao je u Ligi prvaka, u dresu Rijeke dvaput je osvojio Hrvatski kup. Šarić je igrao u vrlo jakim momčadima obaju klubova, koji su danas kvalitativno vrlo blizu:

– Rijeka je sada u dobrom razdoblju, igra vrhunski u Europskoj ligi i ima pravo očekivati pozitivan rezultat. Dinamo u posljednje vrijeme ne igra dobro bez obzira na to što ima dobre igrače. Nadam se da će Rijeka u susretu s plavima postići pozitivan rezultat te da će prvenstvo time postati neizvjesno. Dinamu i Rijeci ostale momčadi ne mogu ozbiljnije konkurirati, pa će u borbi za naslov prvaka odlučujući biti njihovi međusobni susreti. Dinamu uvijek nešto nedostaje u europskim utakmicama, redovito upadne u krizu u ovom dijelu sezone. Velika prednost Rijeke u odnosu na Dinamo su navijači. Kada forma pada, onda navijači izvlače iz igrača ono što trenutačno nedostaje igračima Dinama. Dinamo ima kvalitetne igrače, ali ima ih i Rijeka – govori Šarić.

Male su utakmice bitnije

Andre Mijatović još igra na visokoj razini, njegov je Ingolstadt na pragu ulaska u prvu Bundesligu. Mijatović je bio mladi kapetan jedine momčadi Rijeke koja se do zadnjeg kola borila za naslov prvaka s Croatijom, u kojoj je igrao Daniel Šarić.

– Tada je liga bila izjednačenija, iako je liga s 10 klubova kvalitetnija. Vjerujem da će Dinamo i Rijeka gubiti bodove u tzv. malim utakmicama. Za Rijeku je zato posebno važno da danas ne izgubi. Iako Rijeka ne igra u gostima tako uvjerljivo kao kod kuće, trenutačno je na Kantridi jako dobro ozračje na tribinama. Rijeka trenutačno momčadski igra bolje, Dinamo možda ima malo kvalitetnije igrače, no utakmica će biti izjednačena – smatra Andre Mijatović.

>>Torcida me razočarala... Čime sam zaslužio da mi prekriže glavu na transparentu?

>>Rijeka može što Hajduk nije mogao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije