Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Zagreb je uvijek bio Barcelonin sparing partner

04.11.2017.
u 16:20

I u doba najveće slave kluba iz Kutije šibica, u doba kada je klub kvalitetom bio izuzetno jak, Barcelona je uvijek bila kost u grlu.

Rukometaši PPD Zagreba danas u Blaugrani (18 sati) igraju protiv Barcelone utakmicu šestog kola elitne skupine Lige prvaka. Bit će to 19 međusobna utakmica ovih dvaju klubova, a za “plinare” je statistika poražavajuća.

Samo su jednom uspjeli pobijediti Barcelonu i jednom odigrati neodlučeno. Zanimljivo je da su tu jednu pobjedu ostvarili upravo na gostovanju, u istoj dvorani u kojoj će igrati danas. Bilo je to 2012. godine kada su zagrebaši pobijedili s 30:29 što je bilo ogromno iznenađenje. Te sezone oba kluba ispala su u četvrtfinalu.

I u doba najveće slave kluba iz Kutije šibica, u doba kada je klub kvalitetom bio izuzetno jak, Barcelona je uvijek bila kost u grlu. Tko se ne sjeća legendarnih finala 1997., 1998. i 1999. godine. U tih šest utakmica Barcelona je pobijedila pet puta, a samo je jedna utakmica završila bez pobjednika.

1/10

– Bilo je svega i svačega u tim utakmicama, a najviše lošeg suđenja. Eh, da nije bilo Barcelone, mi bismo vjerojatno imali barem dva-tri naslova Kupa prvaka više – rekao je Mirza Džomba koji je odigrao sva tri finala protiv Barcelone i sva tri izgubio. Posebno je upamtio jedan.

– Da, pamtim onaj kada mi je Barrufet, vratar Barcelone, namjerno podmetnuo nogu u jednoj kontri i umalo sam se razbio o stativu. Suci su pokazali korake – prisjeća se Džomba.

Barcelona je daleko najuspješnija momčad Kupa prvaka te kasnije Lige prvaka. Ima ukupno devet naslova. No PPD Zagreb je u jednoj stvari uspješniji. Ima više nastupa u najelitnijem klupskom rukometnom natjecanju. Zagrebaši su skupili 25 naspram Barcelonina 23 nastupa. Od 1992. do danas “plinari” nisu igrali samo 2002. godine. I dok su zagrebaši svoj posljednji finale igrali daleke 1999. godine, Barcelona je zadnji finale igrala 2015. godine kada je i osvojila Ligu prvaka.

Onog trenutka kada je hrvatski prvak ostao bez velikog budžeta prestali su kapati dobri rezultati. Barcelona tih problema nije imala. Iz godine u godine oni su pojačavali svoj budžet koji je ove godine gotovo deset puta veći od budžeta PPD Zagreba. Barceloni je puno lakše jer uzima dio kolača koji joj daje nogometni klub Barcelona. A tu su još i brojni sponzori...

Da su zagrebaši imali budžet barem upola manji od današnjeg Barcelonina, onda bi u svojim redovima mogli, primjerice, ostaviti igrače koji su prije samo pet godina slavili u Blaugrani. Tko zna, možda novi direktor kluba Vedran Šupuković za sljedeću sezonu stvori malo bolji budžet...

Nakon, nadamo se, pristojnog poraza, igrači PPD Zagreba na Nou Campu gledat će uživo Messija u srazu Barcelone i Seville. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije