Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIJEDI RUKOMETAŠI

Ova je igra Hrvatske daleko od medalje

Hrvatska - Slovenija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
30.10.2017.
u 16:07

U hrvatskom stožeru sve su oči nekako uprte u Domagoja Duvnjaka i svi nekako vjeruju da će biti spreman za siječanj. No, teško je reći koliko će zapravo Duvnjak moći pomoći.

Nakon dvije prijateljske utakmice rukometaša Hrvatske i Slovenije teško da izbornici Lino Červar i Veselin Vujović mogu biti zadovoljni viđenim samo nekoliko mjeseci prije početka Europskog prvenstva. Jasno, nešto zadovoljniji može biti hrvatski izbornik s obzirom na to da ima pobjedu i neodlučeno.

Ono što je bilo vidljivo jest to da ovakvom igrom ni jedni ni drugi ne mogu do postolja na Europskom prvenstvu. Uostalom Lino Červar sam je priznao nakon zagrebačke utakmice da je svjestan koliko imamo problema, koliko je tu bilo pogrešaka i da se ne zavarava minimalnom pobjedom.

Hrvatska - Slovenija
1/18

– Moramo svi zajedno čvrsto ostati na zemlji i reći da nije bilo dobro, iako, bilo je i nekih stvari kojima mogu biti zadovoljan. Imamo odličnu atmosferu u svlačionici, a vidjeli ste po posjetu na jednoj prijateljskoj utakmici (op. p. 13.000 ljudi) da će na tribinama biti ludilo kada počne Europsko prvenstvo. No, ima tu još puno posla, a vremena će biti jako malo – rekao je Červar.

U hrvatskom stožeru sve su oči nekako uprte u Domagoja Duvnjaka i svi nekako vjeruju da će biti spreman za siječanj. No, teško je reći koliko će zapravo Duvnjak moći pomoći. Ipak je oporavak dugo trajao, ipak dugo izbiva s parketa. Fizički će još možda i biti spreman, ali stanka će se i te kako odraziti na igrački dio.

I zato je Červar u ove dvije utakmice forsirao Igora Karačića koji bi u slučaju da Duvnjak ne može bio njegova zamjena u početnoj sedmorci. Za razliku od prethodnika Željka Babića koji je igrao u vanjskoj liniji s dva klasična šutera (Mamić, Stepančić), Červar se odlučio igrati s dva niža brža igrača (Karačić, Cindrić) i jednim šuterom (Stepančić). U redu, dobili smo na brzini, ali smo ostali bez vanjskog šuta.

Karačić i Cindrić mogu svaku suparničku obranu izigrati, to uopće nije sporno. Obojica su strahovito brzi i viši i teži igrači, imat će s njima velikih problema. No, kad suparnik stane gusto u obrani, onda njih dvojica neće imati previše prostora. Slovenci su duboko izlazili na naše vanjske igrače što su Karačić i Cindrić lijepo koristili.

No, s vanjskih pozicija u nismo postigli nijedan pogodak. Stepančić i Mandalinić samo su triput zapucali prema slovenskoj mreži i sva tri puta nisu uspjeli zabiti, dok Jaganjac, Mamić i Vranković nisu stigli uputiti nijedan šut. Karačić, Cindrić i Vuglač zabijali su isključivo iz prodora jedan na jedan.

– Treba nam uigravanja. I to jako puno. Protiv Slovenije prvi put smo igrali u ovakvom sastavu, u sastavu u kojem se poznaju i igraju zajedno tek Karačić, Cindrić i Čupić. Ja sam uigran s Mandalinićem i Vuglačem, ali rijetko smo bili zajedno na parketu. I kada sve to legne na svoje mjesto, igra u napadu bit će puno bolja. Što se tiče obrane, mislim da je 20 primljenih golova jako dobro – rekao je kapetan Igor Vori.

No, primiti 20 pogodaka protiv jedne Francuske, Danske, Njemačke, Norveške, Švedske ili Španjolske neće biti izvedivo budemo li igrali samo korektnu obranu, bez pravog prekršaja. Ne treba jasno ići šakom i laktom u glavu suparniku što je taktika Slovenaca, ali tu i tamo malo čvršći zagrljaj ne bi škodio. Tu smo još malo „svileni“.

Komentara 11

KE
kentie
12:46 07.11.2017.

vujo je napravio najveću uslugu našoj repki....jer je tom prijateljskom okršaju pristupio natjecateljski....i pokazao bjelodano slabosti naše vrste...bolje sad nego nikad....

RI
rikavac
17:19 30.10.2017.

Clanak je dobro napisan i realan. Nama su sad naj veci problem bekovi vanjski igraci pucaci. Moramo ga naci do prvenstva jer ako ne nadjemo vanjskog pravog kao sto je Lac ili Metlicic bio tesko mi mozemo do medalje sa Stepancicem i Mandalinicem. Ne spori niko da oni nisu dobri igraci al oni nisu ti pucaci kad nam ne idu akcije na krila ili pivotmena da se njima priprema akcija za sut.

Avatar Diavolo
Diavolo
21:09 30.10.2017.

Rukomet, sport koji je 55 po popularnosti u svijetu ali u Hrv odmah iza nogometa dovoljno govori kakvu publiku imamo.... i koji je uzeo dosta košarci, sportu koji polako izumire u Hrvatskoj.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije