Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TEATAR APSURDA'

Poznati novinar žestoko napao Srbe zbog Đokovića: 'Proradio vulkan primitivizma'

Đoković
Foto: Pixsell/Reuters
1/5
12.02.2020.
u 14:15

"Srbija je kao država postala najveći teatar apsurda na svijetu, a Srbi kao nacija najveći apsurdisti koji se mogu zamisliti. Novak Đoković, njegova osobnost i sportska ostvarenja, djeluju nestvarno pri samoj pomisli na sredinu iz koje je potekao."

Srbijanski tenisač Novak Đoković (32) već duže od desetljeća oduševljava sportski svijet. Vodeći je na ATP ljestvici, nedavno je osmi put osvojio Australian Open. Đoković želi postati najbolji u povijesti i igrač s najviše osvojenih Grand Slam turnira. Trenutačno je na brojci 17, a ispred njega su samo Rafael Nadal (19) i Roger Federer (20).

A Đoković je, kao i brojni uspješni sportaši, imao težak put do svjetskog vrha. O tome je progovorio srpski novinar Milojko Pantić u tekstu za Al Jazeera Balkans. Pantić navodi da je Srđan Đoković još 2003. godine u Srbiji tražio poslovne partnere koji će dobivati postotak od osvojenih nagrada, no nije bilo sluha. Sve dok Novak nije krenuo s osvajanjem turnira.

"Tada (2008. op. a) je ušao među deset najboljih na svijetu i tog trenutka je proradio vulkan primitivizma i loših navika svih "naših naroda i narodnosti" na Balkanu. Počinju razvlačenja u dnevno-političke svrhe, svojatanja i otimanja o djelić Novakove slave. Čak i od onih koji, kako je govorio Srđan Đoković, samo tri godine ranije nisu imali razumijevanje pomoći razvoju talentiranog dječaka. Čestitke stižu sa svih strana, javljaju se i oglašavaju pokušavajući ga razvući svi – od političara i političkih stranaka do sponzora, mentora, crkvenjaka i kvazipatriota", navodi Pantić i dodaje:

"Srbija je kao država postala najveći teatar apsurda na svijetu, a Srbi kao nacija najveći apsurdisti koji se mogu zamisliti. Novak Đoković, njegova osobnost i sportska ostvarenja, djeluju nestvarno pri samoj pomisli na sredinu iz koje je potekao. Ta sredina dočekuje sve svoje svjetske i europske sportske prvake na samoprozvanom "šampionskom balkonu" Gradske skupštine u Beogradu, samo ne šampiona među šampionima Novaka Đokovića."

Đoković je 2011. godine osvojio Wimbledon i pred "očima cijelog planeta rađa se najbolji sportaš Srbije svih vremena".

"Srbija je te 2011. godine, poslije tolikih čemernih godina, dobila čovjeka koji vraća nacionalni ponos i ulijeva nadu da se vlastitim radom može ostvariti ozbiljan uspjeh. Postao je svijetao primer svima, osim onima koji vode društvo i državu. Oni su pokušavali preko Novaka čak i obmanjivati ljude kako je to i uspjeh države Srbije i njihove politike. Novak Đoković im to nije dopustio i zato ga nema na 'šampionskom balkonu' Gradske skupštine u Beogradu", piše Pantić i zaključuje:

"E sad, to je da čovjek ne povjeruje. U takvom ambijentu, u takvoj sredini gdje državu vodi i njome vlada talog društva, u tom društvu kome su skakavci pojeli čitava desetljeća života, iznikao je čovjek zadivljujućih vrlina. Rođena je jedna od najvećih svjetskih sportskih zvijezda današnjice, četverostruki sportaš planeta – Novak Đoković."


 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar vrsaljko
vrsaljko
14:33 12.02.2020.

Lupa gluposti.

Avatar Django
Django
14:31 12.02.2020.

Oprostite, ja imam 30 godina. Tko je Milojko Pantić?

LE
Levanto
14:54 12.02.2020.

Nikoga ne mrzim, a njih najmanje volim. Srpska ekspozitura u VL UVIK isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije