Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kevin Theophile Catherine

Posebno mi se sviđa taj radni mentalitet koji vlada ovdje u Dinamu

18.08.2018.
u 13:27

Nadam se da je to prvi od brojnih, ali meni je najbitnije da ja prvo obavim svoj posao u obrani a ako još usput zabijem, odlično - kaže Francuz

Kevin Theophile Catherine (28) već sad se pokazao kao odlična Dinamova investicija. Odličan branič školovan u zemlji svjetskih prvaka stigao je među posljednjima ovog ljeta iz Saint-Etiennea, ako ne računamo one koji su pristigli nakon što je sezona krenula poput Brune Petkovića koji je sinoć debitirao, ali bez problema se snašao u Dinamovoj obrani.

Dilaver i on djeluju kao da već pet sezona igraju zajedno. No, najteža im iskušenja ipak tek slijede.

1/10

U derbiju kola u kojem je Dinamo zapravo lakše nego što konačni rezultat pokazuje pobijedio Osijek (2:1) i skinuo ga s trona, Teophile-Catherine je postigao vodeći pogodak za momčad Nenada Bjelice kad je u 21. minuti nadvisio Tomelina, a u 73. minuti milimetri su ga dijelili od toga da bude i dvostruki strijelac kad je još jednom u šesnaestercu bio brži i viši od svojih čuvara.

Došao sam malo kasno

Simpatični Francuz bio je vrlo sretan zbog prvog pogotka za plave.

- I još više zbog pobjede. Naravno, mogli smo biti bolji, ali bili smo i malo umorni budući da smo u dijelu sezone kad igramo svaka tri dana pa se najviše moramo mentalno pripremati za svaku novu utakmicu.

Igrate odlično otkako ste stigli u Maksimir... Kao da ste tu već deset godina.

- Ha, hvala na tim riječima, ali ja sam zapravo došao malo kasno. Dilaver i ja se trudimo što više međusobno pričati, komunicirati, i s trenerom naravno. To je najvažnije kad si tako kratko sa suigračem s kojim držiš obranu.

Zabili ste i prvi gol.

- Nadam se da je to prvi od brojnih, ali meni je najbitnije da ja prvo obavim svoj posao u obrani a ako još usput zabijem, odlično.

Bili ste blizu i drugog pogotka.

>> Pogledajte Lovrenovu urnebesnu ljetnu potragu za Vrsaljkom

- Da, nisam siguran je li ušla ili nije. Zamalo. Ali zamalo se ne broji. Bit će još prilike.

Dinamu sad slijedi velika utakmica, prvi dvoboj play-offa Lige prvaka protiv Young Boysa u Bernu.

- Velika za klub i sve nas ovdje. Mi ćemo se tek sad početi koncentrirati na tu ekipu koja je jako dobra, ali i mi smo, mislim da su šanse 50-50. Oni imaju tu prednost umjetne trave kod kuće, ali borit ćemo se – kaže Teophile-Catherine koji nije do sada imao prilike igrati Ligu prvaka. Ma što mislili o dosadašnjim nastupima, Dinamu ona uopće ne bi bila nepoznanica.

- Nadam se da ćemo ući. U Dinamu mi se jako svidjelo, klub je odličan, a posebno mi se sviđa taj radni mentalitet koji ovdje vlada.

Francuz dojmio i suigrače

Francuz je impresionirao i suigrače, Izet Hajrović kaže:

- On je vrlo kasno došao, par dana prije kraja priprema u Sloveniji. Ali odlično se uklopio, imao je i dodatne individualne treninge. Super je igrač, uvijek spreman, dobiva dvoboje, ali isto tako i Dilaver na drugoj strani. Baš imamo odličnu obranu.

A od obrane sve i polazi. U Bernu će biti na velikom iskušenju budući da su Young Boys ofenzivno vrlo moćna ekipa.

- Igrao sam par puta protiv Young Boysa dok sam bio u Grasshoppersu. Jaka ekipa, dvije-tri godine u istom sastavu. To će biti naš najteži suparnik u ovim kvalifikacijama. Što se jačine samih liga tiče, nema velike razlike osim možda što je u Švicarskoj više publike – kaže Hajrović.

>> Pogledajte i kako je nogometaš sve šokirao: Seksao sam se sa sestrom, tetkom i prijateljem

Komentara 4

Avatar toxic alien
toxic alien
23:20 18.08.2018.

"Što se jačine samih liga tiče, nema velike razlike osim možda što je u Švicarskoj više publike", kaže Hajrović. Ama dobro, sto se publike tice, to nije nikakvo mjerilo. Hajduk ima publiku, ali ne mogu nikoga pobijediti, a Dinamo nema publiku pa ce ako Bog da opet igrati u Ligi prvaka.

Avatar prahrvat
prahrvat
14:57 18.08.2018.

ova izjava o hrvatskom radnom mentalitetu možda upućuje na probleme kod momka. nadam se da je klupski liječnik čuo ovu izjavu

Avatar Celzijus
Celzijus
14:54 18.08.2018.

Radni mentalitet - Hrvatska??!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije