Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde sljemenske utrke

Policajac, veteran i prvak stižu po krunu

Julien Lizeroux
Foto: AFP
1/4
05.01.2010.
u 11:55

Schönfelder je nakon neugodne ozljede i operacije meniska izabrao Sljeme za povratak na stazu i nada se zaletu za OI.

Reinfried Herbst, slalomaš iz grada Mozart-kugli i debitirajući modni dizajner, ove sezone ne zna za poraz. Na najvišu stubu penjao se u Leviju i Alta Badiji, a ni na Medvednici "slalom-dominator", kako ga zovu, neće se dati izgurati s vrha. Već je bio na postolju, 2008. godine s Mattom i Kostelićem.

– Iznenadio sam samoga sebe s te dvije slalomaške pobjede. Krenulo mi je fantastično, nisam to mogao ni sanjati. U svakoj utrci želim biti najbolji – kaže Herbst, inače austrijski policajac.

Austrijski veteran Beni Raich tužno je gledao kako njegova djevojka Marlies Schild pada na stražnjicu na Crvenom spustu. Nadala se da će osvojiti treću krunu, a iskusni Austrijanac sada ima motiv više da dokaže kako ove sezone može dalje od šestoga mjesta u slalomu.

Galski pijetao Julien Lizeroux lani je u Kranjskoj gori i Kitzbühelu postigao jedine dvije pobjede u slalomu, a ove sezone želi dokazati da pripada u sam vrh slalomaša te da u Zagrebu slave Francuzi, poput nove kraljice Sandrine Aubert.

U svom stilu, stisnutih zuba i zgrčena lica i Manfred Pranger sjurit će se niz Crveni spust kako bi pokazao zašto je baš on svjetski prvak u toj disciplini.

Na Sljemenu će se vratiti i jedan od najuglednijih austrijskih skijaša Reiner Schönfelder koji je s Ivicom Kostelićem često vodio bitke živaca na stazi i izvan nje. Schönfelder se uspio oporaviti nakon operacije meniska obavljene prije mjesec dana u Beču. Austrijski skijaš izabrao je baš Zagreb za povratak, a nada se da će na Sljemenu početi hvatati zalet za Olimpijske igre u Vancouveru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije