Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONACO

Pokrivač: Još se uvijek nadamo Europi

20.11.2008.
u 21:36

Hrvatski nogometaš Monaca Nikola Pokrivač (23) dao je intervju za službenu internet stranicu kluba, u kojemu je predstavljen kao veliko osvježenje u momčadi Ricarda Gomesa.

“S mjesec dana konstantnih nastupa u prvoj momčadi skorašnji 23-godišnjak napokon je našao svoje mjesto u AS Monacu”, stoji u uvodu intervjua, gdje autor navodi da je hrvatski ljevonogi veznjak u posljednjih pet utakmica upisao četiri nastupa od prve minute, te jednom ušao u igru.

- Nisam igrao puno proteklih mjeseci, tako da mi je sad doista drago da sam pronašao svoj prostor. Nadam se da pridonosim momčadi svojim igrama, iako sam siguran da mogu još bolje - rekao je rođeni Čakovčanin.

- Znao sam, dolazeći ovamo, da su svi drugi igrači na mojim pozicijama iskusni internacionalci i reprezentativci. Morao sam doista zapinjati iz tjedna u tjedan da bih osigurao mjesto u prvoj momčadi.

Od svih je Monacovih veznjaka s povučenijim ulogama (Diego Perez, Jean-Jacques Gosso, Sani Kaita i Jerko Leko) Pokrivač jedini ljevak, što mu donosi određenu stratešku prednost, piše autor, u planovima brazilskog trenera Ricarda.

- Mislim da je Nikola imao “klik” u prvenstvenoj utakmici protiv Nancyja (11. kolo Le Championnata, 29. listopada, op. a.). Kad je u prvom poluvremenu prekrasno opalio lijevom nogom iz daljine i zamalo prebacio gredu, osjetio je ogroman zamah, veliko samopouzdanje. Drago mi je da je time profitirao i iskoristio taj trenutak za pomak naprijed - rekao je trener Monaca.

U drugom je poluvremenu iste utakmice zabio, kasnije i asistirao.

- Bio je to moj prvi gol postignut za Monaco, u utakmici koju smo pobijedili. Bio je to sjajan trenutak za mene. Što se mog udarca tiče, često sam ga upotrebljavao dok sam igrao u zagrebačkom Dinamu. Nije bilo loše.

Par je rečenica Pokrivač potrošio i na hrvatsku reprezentaciju.

- I zbog reprezentacije je status prvotimca u klubu vrlo važan. Da bi dobio poziv, moraš igrati.

Iako Monaco ovog trenutka leži na 14. mjestu ljestvice Le Championnata poslije 14 kola, Pokrivač smatra da nije vrijeme za predaju.

- Još se uvijek nadamo plasmanu u Europu. Momčad je združena, imamo dobru atmosferu u svlačionici, uzajamnu solidarnost i respekt... Mislim da možemo uspjeti. Moramo se samo riješiti pogrešaka u igri i nastaviti podizati kvalitetu igre iz vikenda u vikend. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije