Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATKO ŠIMENC

Pokazali smo da se znamo nositi sa Srbima, vaterpolisti će nastaviti niz vatrenih

vaterpolo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
26.07.2018.
u 17:30

Vidi se da naša momčad ima potencijal, imamo kvalitetne igrače koji su dobro vođeni, ali uvijek treba i malo sreće. No, ja sam optimist, mislim da možemo do zlata.

Naši su vaterpolisti s Crnogorcima obavili dobar posao, iako smo počeli pomalo u grču, što nije uobičajeno za nas. Imali smo slabu realizaciju u napadu, samo dva pogotka u 16 minuta, ali nakon toga sve se okrenulo.

Vidi se da naša momčad ima potencijal, imamo kvalitetne igrače koji su dobro vođeni, ali uvijek treba i malo sreće. No, ja sam optimist, mislim da možemo do zlata.

U dosadašnjem dijelu prvenstva, pa i u dvoboju s Crnom Gorom, pozitivno me iznenadio mladi Ante Vukičević. Baš je sazrio i svoju minutažu koristi na najbolji način. Za sidraše Lončara i Vrlića zna se da su kvalitetni, a vratar Bijač naša je velika prevaga. Nekoliko puta izvukao nas je braneći udarce za koje se činilo da su neobranjivi. On je zbilja klasa za sebe.

Malo su nas i suci prestrogo isključivali, ispalo da je da su Mišić i Spaić ne znam kakvi sidraši, a nisu. Vaterpolo je igra kontakta, sidraš i branič bore se za poziciju i tu suci moraju imati osjećaj. I po tome se razlikuju kvalitetni i manje kvalitetni suci. Najlakše je držati takav kriterij, brzo isključivati, ali u tome se gubi žar nadmetanja.

>> Pogledajte kako je Zlatko Šimenc najavio utakmicu sa Srbijom

U svakom slučaju, mi u napadu imamo još veliki prostor za napredak. Nadam se da ćemo protiv Srbije i u tom dijelu funkcionirati bolje. Pokazali smo u dosadašnjim susretima da se znamo nositi sa Srbima.

U borbi za medalje ostale su četiri prilično izjednačene reprezentacije. Da imamo Sukna u sastavu, onda bismo mi bili u maloj prednosti, ovako smo svi tu negdje. Talijani igraju jako sigurno, Srbi nisu bili posebno uvjerljivi protiv Mađara, a Španjolci su domaćini i protiv njih nikome neće biti lako igrati.

Osjeća se u hrvatskom sportu jedan polet, jedno pozitivno ozračje što su nam ga donijeli vatreni ulaskom u finale nogometnoga SP-a. Na valu tog optimizma i mladi su košarkaši bili u finalu, Dinamo je peticom protiv Izraelaca zacementirao prolaz, a vjerujem da će vaterpolisti nastaviti taj niz i obradovati nas još jednim finalom. 

Komentara 5

SL
slovenc007
21:59 26.07.2018.

Pravo dobro ste nastavili niz vatrenih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije