Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA MEKSIKO

Pogledajte koga je sve Čačić pozvao, u reprezentaciji čak 10 debitanata!

Ante Čačić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
22.05.2017.
u 14:19

Na Čačićevom popisu našla su se tek šestorica igrača koji imaju iskustvo igranja za reprezentaciju

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić sastavio je popis od 16 igrača na kojem su desetorica debitanata, koji će se u ponedjeljak navečer okupiti u Zagrebu, a u utorak ujutro zaputiti prema Los Angelesu, gdje će u noći sa subote na nedjelju (1.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu, odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Meksika. 

Na Čačićevom popisu našla su se tek šestorica igrača koji imaju iskustvo igranja za reprezentaciju, zbog toga što je utakmica ugovorena izvan standardnog FIFA-inog termina, a mnogim igračima još uvijek nisu završile ni klupske obveze. Od iskusnijih reprezentativaca, koji su bili u sastavu i na posljednjem Europskom prvenstvu u Francuskoj, tu su 27-godišnji vratar belgijskog Genta Lovre Kalinić, 21-godišnji branič njemačkog Bayer Leverkusena Tin Jedvaj te 27-godišnji napadač španjolskog Sporting Gijona Duje Čop, jedini igrač s Čačićevog popisa koji je postigao pogodak u hrvatskom dresu.

Od igrača koji igraju u stranim klubovima na popisu je završio i najbolji strijelac francuskog prvoligaša Caena, Zadranin Ivan Santini, a preostala dvanestorica dolaze iz šest hrvatskih prvoligaša, po trojica iz Hajduka i Lokomotive, po dvojica iz Osijeka i Slaven Belupa te po jedan iz Inter Zaprešića i Istre 1961.

Izbornik Čačić namjeravao je na popis uvrstiti i još nekolicinu iskusnijih reprezentativaca, ali su Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko i Andrej Kramarić otpali zbog ozljeda.

Utakmica u Los Angelesu, na olimpijskom stadionu Memorial Coliseum, koji ima kapacitet za 90.000 gledatelja, bit će prvi nastup hrvatske nogometne reprezentacije na tlu Sjeverne Amerike.

Popis igrača za prijateljsku utakmicu Meksiko - Hrvatska, nedjelja, 28.5. (1,30 sati po hrvatskom vremenu)

Vratari: Lovre Kalinić (Gent), Antun Marković (Slaven Belupo)

Obrambeni: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Borna Barišić (Osijek), Jakov Filipović (Inter Zaprešić), Nikola Katić (Slaven Belupo), Denis Kolinger (Lokomotiva), Mato Miloš (Istra 1961), Zoran Nižić (Hajduk)

Vezni: Fran Tudor (Hajduk), Lovro Majer (Lokomotiva), Mile Škorić (Osijek), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk)

Napadači: Duje Čop (Sporting Gijon), Ivan Santini (Caen)

Komentara 3

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:04 22.05.2017.

sve u svemu sramota!kakav je ovo popis?

GO
goronja
22:22 22.05.2017.

ne razumijem, zašto Los Angeles a ne Mexico city

Avatar AG
AG
05:39 25.05.2017.

Mogli bi lako popit 5 komada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije