Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izrazio sućut

Plenković: Jurica Jerković bio je jedan od najvećih nogometaša Hajduka

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
04.06.2019.
u 00:12

Plenković je istaknuo kako će Jurica Jerković nedostajati mnogima koji su pratili njegovu igračku karijeru te da će neki od legendarnih pogodaka tog nogometnog majstora živjeti zauvijek u sjećanjima i srcima njegove vjerne publike.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze duboke sućuti obitelji u povodu smrti Jurice Jerkovića, jednog od najvećih nogometaša u povijesti Hajduka. 

- Sa žaljenjem sam primio vijest o preranoj smrti jednog od najvećih nogometaša u povijesti Hajduka, gospodina Jurice Jerkovića, čiji je odlazak neizmjerni gubitak za sve ljubitelje nogometa. U svojoj izuzetnoj igračkoj karijeri ostvario je velike rezultate kao kapetan jedne od najuspješnijih generacija Hajduka. 

Nakon povratka iz inozemstva dao je svoj obol i kao sportski direktor Hajduka. Bio je i jedan od četiri splitska nogometaša koji su postavili kamen temeljac za izgradnju Poljuda uoči Mediteranskih igara što će zauvijek ostati upisano na stranicama splitske i hrvatske nogometne povijesti - napisao je premijer Plenković u brzojavu sućuti kojeg je uputio u ime hrvatske Vlade i svoje osobno ime.

Istaknuo je kako će Jurica Jerković nedostajati mnogima koji su pratili njegovu igračku karijeru te da će neki od legendarnih pogodaka tog nogometnog majstora živjeti zauvijek u sjećanjima i srcima njegove vjerne publike.

Jurica Jerković preminuo je u ponedjeljak u Splitu u 70. godini, a bit će sahranjen u krugu obitelji.

Komentara 10

BO
borcanac
18:00 04.06.2019.

Plenki dodvoravas se Splicanima Nece proc

Avatar Mohawk
Mohawk
09:01 04.06.2019.

Jure Jerković je ikona Hajduka, ali i hrvatskog nogometa, makar je igrao 70-ih godina i ostvario toliko toga. Njegovi potezi su bili zadivljujući . Rijetko ćeš danas sresti igrače koji to znaju učiniti i zato ljudi koji dolaze na utakmice često nemaju šta vidit...sve nešto na silu, bez stila i nauke! Kapetane - Počivaj u miru Božjem !

HR
Hrabraja
08:56 04.06.2019.

On je bio igrac dok je Hajduk bio klub, sada je taoc udruge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije