Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide u slavni klub

Planinić prelazi u Makabi za 300.000 eura

darko planinić
Ivo Čagalj/Pixsell
22.12.2012.
u 19:23

Hrvatski se reprezentativac klubu iz Tel Aviva obvezao na dvoipolgodišnju vjernost.

Nakon što u nedjelju odigra svoju posljednju utakmicu za Široki (protiv MZT-a), nadareni teški centar Darko Planinić (22, 210 cm) u ponedjeljak će iz sportskog ponosa Hercegovine preseliti u sportski ponos Izraela. U to ime Makabi će na račun višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine uplatiti odštetu od 300.000 eura, a hrvatski se reprezentativac klubu iz Tel Aviva obvezao na dvoipolgodišnju vjernost. Više od ovoga Širokobriježani su dobili jedino kada je iz kluba odlazio Stanko Barać za kojeg je tadašnja Tauceramica platila milijun eura. Planinić će upasti u momčad Makabija umjesto Gruzijca Shermadinija i bit će treća centarska opcija nakon Shawna Jamesa i Malcolma Thomasa, koji zapravo igra i na petici i četvorci.

Za klub iz Širokog Brijega bila je to teška odluka jer Darko Planinić je ovog trenutka možda i bolji igrač no što je bio Barać kada je odlazio. No, košarkaško tržište je u padu, a Široki treba novac pa su klupski čelnici ipak pristali. Može se reći da je predsjednik kluba Ante Suton napravio solidan posao jer cijela aktualna prva momčad (s Planinićem) vrijedi 330.000 eura. Kada su pregovori s Makabijem uznapredovali, u igri su se pojavili i Anadolu Efes, Alba, Armani, javila se i Cibona, prije toga i Real, no klub iz Tel Aviva bio je najkonkretniji. Lani se za Planinića zanimala i Cedevita, no odveć stidljivo da bi se iz toga nešto konkretno dogodilo.

S obzirom da se nalazi pri dnu ljestvice, Širokom je glavni cilj izbjeći posljednje mjesto koje bi ga spriječilo da i sljedeće sezone nastupa u regionalnoj ligi. U to ime će klupski menadžment u predstojećoj pauzi nastojati dovesti razigravača (pod obvezno) i još dva visoka igrača.

U Širokom Brijegu ove se sezone ne zanose naslovom državnog prvaka Bosne i Hercegovine jer je u toj utrci puno bogatija Igokea (njihova momčad vrijedi 1,25 milijuna eura) u daleko boljoj poziciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije