Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITAMO VAS

PITANJE DANA Što mislite o nogometnoj revoluciji i uvođenju plavog kartona o kojem bruji svijet?

Screenshot
09.02.2024.
u 09:37

Pravila nogometne igre iz temelja bi se mogla promijeniti, igračima za vrijeme utakmice stiže mogućnost dodatnog kažnjavanja

U nogomet će uskoro ući - plavi karton. Da, uz žuti i crveni, evo nam i nove boje koju se već svojevremeno i najavljivalo kao veliku novost. Engleski Telegraph objavio je da će revolucija na snagu stupiti već sutra. Dakle, u petak će IFAB, svjetsko tijelo koje skrbi o pravilima nogometa objaviti nove mjere za poboljšanje nogometne igre.

GALERIJA Vatreni izvukli Portugal u Ligi naciji

1/9

Po novim pravilima koja će se tek početi testirati od sljedeće sezone na pojedinim natjecanjima, igrači će zbog grubih prekršaja moći zaraditi isključenje na 10 minuta, odnosno - plavi karton. 

Žuti će, jasno, kao i do sada predstavljati javnu opomenu, crveni će značiti izravno isključenje, a plavi je karton osmišljen kao nekakva vrsta srednje varijante kažnjavanja. Igrač će i dalje moći dobiti crveni karton ako u tijeku utakmice dobije dva žuta kartona, ali sada će se to dodatno proširiti. Igrač će dobiti crveni karton i u slučaju da za vrijeme utakmice dobije dva plava kartona, ili pak kombinaciju koja uključuje jedan žuti i jedan plavi karton.

VEZANI ČLANCI:

Testiranja će dakle, započeti već na ljeto, ali ne odmah na najvišoj razini natjecanja. Najprije bi se plavi karton i nova pravila mogla početi isprobavati u najranijim fazama engleskog FA kupa sljedeće sezone, a Engleski nogometni savez već je počeo tražiti "dobrovoljce" među svojim natjecanjima koja uključuju mlađe dobne kategorije i ženski nogomet. U anketi ispod možete nam dati svoje mišljenje...

 

Ključne riječi

Komentara 3

EJ
ejStef
09:50 09.02.2024.

To omogućava puno veći utjecaj sudaca na rezultat. Već sada imate hrpu sudaca "sa zadatkom", što vidite na samim utakmicama, ovime će im zadatak postati puno lakši.

GN
gnoj
19:14 09.02.2024.

A za koji postupak se dobija plavi karton a zašto žuti , kakva je razlika !

Avatar rubinet
rubinet
11:51 09.02.2024.

Nepotrebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije