Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Phil Jackson uoči umirovljenja "popio" 35.000 dolara kazne

Phil Jackson
Reuters
08.05.2011.
u 23:18

Legendarni trener Los Angeles Lakersa Phil Jackson broji posljednje dane bogate karijere, a za oproštaj je "popio" 35.000 dolara kazne.

Jacksona je kaznilo vodstvo NBA lige zbog komentara o suđenju nakon treće utakmice polufinala s Dallas Mavericksima, nakon koje su aktualni dvostruki prvaci lige upali u 0-3 rezultatski zaostatak.

Veliki Phil žalio se da suci dopuštaju igračima Dallasa da na nepravilan i nedopušten način igraju obranu na Španjolcu Pau Gasolu.

Jacksona je skupo stajalo ovo gunđanje, a kad bi se tako stvari rješavale i u europskom nogometu, Mourinho bi bio na prosjačkom štapu...

Komentara 2

BO
bomba
00:45 09.05.2011.

Gledao sam 4. utakmicu gdje ih je Dalas nabio a prošlogodišnji prvaci valjda zbog nemoći su zaradili direktna isljučena. Ono što su napravili gostujući igrači za svaku je osudu, i tek sada treba vidjeti kolike će kazne dobiti ta dva igrača zbog očite namjere da udare protivničkog igrača i na kraju da ga ozljede i onesposobe za daljnje takmičenje. Sportaši kako god bili veliki u pobjedi moraju znati da se veličina mjeri kad izgube jer tada treba biti velik kad je teško, a ne kad te svi tapšu po ramenu.

BO
bomba
01:04 09.05.2011.

Phil Jackson nije velik trener već je velik klub koji je on uvijek vodio. Sjetimo se kad je vodio Chicago uzeo tri prstena sa Jordanom i tko ti je ko on. Otišao Jordan a Phil nastavio voditi chicago sa Kukočem kao prinovom. Imao je još koje pojačanje ali nije išlo iako je imao dosta zvijezda u svojoj momčadi. nakon dvije godine vratio se moćni Jordan i opet osvoji Chicago tri prstena i sad je li to močni trener svojim znanjem ostvario ili je to doprinos Jordana. Jordan drugi put odlazi a ovaj put i on odlazi u močniji klub gdje su na okupu opet zvijezde. On po meni nije trener kako ga se u visine diže već je trener velikih igrača koji bi da nije njega bili opet u samom vrhu, sa njim ili bez njega svejedno. Najviše mi nije legao kad je za svaku akciju u napadu ubacivao Kukoča, a kad je slijedila odbrana vadio ga sa terena. Ono je bilo smiješno i žalosno gledati kako trener ima neku svoju viziju koja ne pomaže momčadi i koja na kraju krajeva kvari zečnost košarke. sam Kukoč je izjavljivao da je mu nije jasno što on želi tim postići. Dalas je uvjerljivo izbacio Philove zvijezde sa starom momčadi i još ih tako ponizili. Stojaković i Nowitcki su trebali prestati igrati a oni razvališe aktualne prvake. Kakav je to trener kad nije uspio sa takvim igračima ostvariti barem jednu pobjedu protiv Dalasa. Mourinho da dođe u Dinamo ili Hajduk svejedno ne bi se znalo da je to vrhunski trener jer ne bi ništa napravio kad nema igrače koji mogu odgovoriti zadatku. Ali je mourinho za razliku od Phila stručnjak, dok je Phil samo dirigent velikim igračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije