Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KK Cibona

Petrovići nisu lihvari, ta nam je posudba omogućila opstanak

aleksandar petrović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
16.09.2014.
u 08:15

Cibona pokreće kampanju "I ja sam pomogao" koja će nastojati ljubitelje košarke animirati i vratiti na tribine Draženova doma

U Ciboni su jučer započeli novu bitku. Ovaj put pravnu. Kažu, radi obrane časti kluba, ali i ugleda gradonačelnikova povjerenika za Cibonu Aleksandra Petrovića kojem je dobro krenulo u (ne)mogućoj misiji spašavanja kluba.

Pogođeni pričom u jednom našem dnevnom listu o tome da Aco Petrović nije nikakav spasitelj Cibone nego zapravo lihvar koji će za posuđenih 300.000 eura klubu naplatiti 10 posto kamata, iz Cibone su se javili s priopćenjem sljedećeg sadržaja:

– KK Cibona ovim se putem želi ograditi od iznesenih neistina. Ističemo da Cibona i gospodin Aleksandar Petrović nisu sklopili nikakav ugovor o zajmu, a iznosi, dinamika i povrat uplaćenih sredstava primljenih od Draženovih i Acinih roditelja jasno su definirani sklopljenim sporazumom koji je Ciboni omogućio opstanak i nikako joj ne ide na štetu. Ovim putem konačno želimo zatvoriti navedeno poglavlje i nastaviti već započetu pozitivnu priču u kojoj Aco Petrović ima vrlo značajnu ulogu.

U ugovoru nema 10 posto

O kakvom je, zapravo, ugovoru riječ, imali smo se prilike jučer i osobno uvjeriti. Prelistali smo svih osam njegovih stranica i pročitali svih 18 članaka i u njemu doista nismo našli podatak o kamatama, pa tako ni o tih spominjanih 10 posto. Ugovor je sklopljen 26. kolovoza, i to između Biserke Petrović i KK Cibone pri čemu se ističe da su interesi Acine i Draženove majke "opstojnost Cibone u spomen na sina Dražena Petrovića kao i radi uspješnog nastavka rada Muzeja Dražen Petrović u sastavu Košarkaškog centra Dražen Petrović."

Posudbu Ciboni od 300.000 eura potpisala je gospođa Biserka, i to u svrhu "plaćanja igrača i skidanja blokade na Fibi". Ugovor je uređen tako da će mama Petrović vratiti posuđeno tako da će se naplatiti od Cibonine tražbine prema Efesu, turskom klubu koji je otkupio Darija Šarića za 1,2 milijuna eura. S obzirom na to da Efes do srpnja 2015. mora platiti drugu ratu, klub se obvezao da će tada mami Petrović vratiti posuđena sredstva.

Uskoro novi upravni odbor

Kao što smo se uvjerili, Acina potpisa nema ni s jedne strane ugovora jer je riječ o novcu s privatnog računa Draženovih roditelja, dok je potpisnik s klupske strane direktor Čavlović budući da Aco nema nikakvu formalnu funkciju u klubu, već sve zasad radi volonterski.

Dakako, to otvara pitanje što će biti s dosadašnjim predsjednikom Ivicom Lovrićem. S obzirom na to da je i sam mjesecima govorio da se te obveze želi riješiti, to će se i dogoditi u prvoj polovici listopada na osnivačkoj sjednici novog klupskog upravnog odbora.

Što se pak tiče igračkih vijesti iz kluba, valja reći da bi se danas momčadi trebao pridružiti Jerel Blassingame bez kojeg se cibosi u finalu sarajevskog turnira nisu uspjeli ozbiljnije suprotstaviti turskom prvoligašu Turk Telekomu (75:94).

>>Petrović: Mamić nema nikakve veze sa saniranjem Ciboninih dugova

Komentara 9

JA
james49
10:11 16.09.2014.

Cibona je opstala. Sada je treba uništiti do korijena. I njezinog spasitelja! To je istinska Hrvatska!

Avatar nijeminišta
nijeminišta
08:59 16.09.2014.

možda u ovom ugovoru zaista nema članka o kamati. ali upravo za takve slučajeve se potpisuju razni aneksi ugovora ... u kojima se definiraju sve one stvari koje bi u javnosti mogle zazvučati nezgodno... a do tih dodataka ugovoru gotovo je nemoguće doći...

MA
magnum2013
13:38 16.09.2014.

Baš su vam dobri ovi članci "novinari"! Kada nije uspjela akcija Partije da se uništi Dinamo, sada se objavljuju neprofesionalni i poturički članci o kamatarima. Žao vam je jer niste Dinamo i Cibonu uvrstili u nisku zagrebačkih klubova koji su otišli u povijest. Žao vam je što vam napadima na Gopca nije uspijelo srozati rukomet. Likovalo se kad su iz Zagrebačkog sporta nestali Trnje, Trešnjevka, Zagrebački plavi i kuglanje. Lokomotiva so opet digla, a jedino još nemate dovoljno snage i nemorala da pokušate sa Medveščakom. Dobro je rekao ovaj JAMES u svojem komentaru: Ovo je Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije