Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Petri nedostaju još samo dvije pobjede da bude poput Ive Majoli

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
17.01.2019.
u 19:01

– Prije nekoliko godina sučelile smo se u Cincinnatiju, izgubila sam, ali bio je gust meč. Mislim da njoj ne odgovara moja igra i nadam se da ću uspjeti malo joj poremetiti ritam – napomenula je Martić.

Trećeg dana teniskog Australian Opena ispala je prva od hrvatskih predstavnica, dogodilo se to Donni Vekić za koju se može reći da je baš bila u naletu.

Ali naletjela je na minu u liku 20-godišnje Australke Kimberly Birrell koja očito vrijedi više od 240. pozicije na WTA listi na kojoj se trenutačno nalazi.

Petra Martić
1/5

Iza Donnina poraza sa 4:6, 6:4, 1:6 krije se čak 40 neprisiljenih pogrešaka 22-godišnje Osječanke.

Zasad samo Iva pozitivna

– Osjećam se tužno, ljutito i razočarano. Birrell je odigrala jako dobar meč, igrala je agresivno i brzo. Ja sam kasnila na puno lopti. Od početka meča nisam osjećala da igram svoj najbolji tenis i nisam uspjela pronaći put do pobjede – kazala je Donna za hrvatsku redakciju australskog SBS radija.

Petra Martić plasirala se u treće kolo nakon što je sa 6:4, 7:5 pobijedila Čehinju Markétu Vondroušovu (72.). Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda 27-godišnje Splićanke.

– Nisam odigrala jednako dobro kao u prvom kolu, ali to je Grand Slam turnir, svi osjećamo malo živce, malo smo stisnutiji nego inače – istaknula je Petra.

U trećem kolu susrest će se s 25-godišnjom Amerikankom Sloane Stephens, petom na listi.

– Prije nekoliko godina sučelile smo se u Cincinnatiju, izgubila sam, ali bio je gust meč. Mislim da njoj ne odgovara moja igra i nadam se da ću uspjeti malo joj poremetiti ritam – napomenula je Martić.

Uspije li Petra pobijediti i Stephens, obranila bi lanjski rezultat na Australian Openu (a time i plasman na WTA listi), ali bi se i približila pozitivnom skoru na prvom Grand Slam turniru: imala bi sedam pobjeda i isto toliko poraza. Od hrvatskih tenisačica zasad samo Iva Majoli ima pozitivan učinak u Melbourneu, 9-6. No, najdalje je na tom turniru dogurala Mirjana Lučić-Baroni, 2017. igrala je polufinale. Nastupom u osmini finala može se još pohvaliti i Karolina Šprem (2005.).

Marin Čilić stigao je do trećeg kola nakon pobjede sa 7:5, 6:7 (9), 6:4, 6:4 nad Amerikancem Mackenzijem McDonaldom. Amerikanac ima 23 godine i 81. je tenisač svijeta, ali Marin je imao puno pohvala za njega:

Čilić sad s Verdascom

– McDonald je pokazao nevjerojatnu razinu tenisa i u neku ruku me iznenadio. Gledao sam njegov meč protiv Rubljova i očekivao sam da će odigrati dobro, ali on je odigrao nevjerojatno dobro. S osnovne linije igra fenomenalno i potezao je konstantno i s jedne i s druge strane. I zato sam morao biti maksimalno usredotočen da bih došao do pobjede – rekao je Čilić koji će se u trećem kolu sučeliti s 35-godišnjim Španjolcem Fernandom Verdascom (28.), protiv kojega ima 9-5.

Petra Martić
1/5

Da je visina prednost u tenisu, pokazalo se odavno, posebice kad je servis u pitanju. No, da nije sve u centimetrima vidi se i po porazu 21-godišnjeg Amerikanca Reillyja Opelke koji ih navodno ima 213. Odservirao je čak 67 asova (što je peti rezultat svih vremena) i svejedno izgubio (7:6 (15), 2:6, 4:6, 6:3, 6:7 (5:10)) od samo 173 cm visokog Talijana Fabbiana.

Treći i četvrti rezultat u broju asova u jednom meču drži naš Ivo Karlović koji će se sa svojih 211 cm sučeliti sa 178 cm visokim Nishikorijem.

Komentara 1

NJ
njofra51
19:33 17.01.2019.

jako mi je drago, kada Petra pobjedjuje, ali mislim da Ivu nikada, pa ni tada nece dostici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije