Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istanbul

Petra Martić osvojila prvi WTA turnir u karijeri

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
Autori: Drago Hudika, Hina
28.04.2019.
u 18:03

Hrvatska tenisačica je u finalu u Istanbulu pobijedila Čehinju Marketu Vondroušovu s 1:6, 6:4, 6:1

Petra Martić osvojila je prvi WTA naslov u karijeri. Hrvatska tenisačica je u finalu u Istanbulu pobijedila Čehinju Marketu Vondroušovu s 1:6, 6:4, 6:1.

Početak susreta nije obećavao jer je Martić nakon tek nešto više od 20 minuta gubila s 0:5 uz čak tri izgubljena servisa.

Petra Martić
1/3

No, u šestoj je igri susreta oduzela servis suparnici, pa iako to nije utjecalo na rasplet prvog seta, imalo je utjecaja na ostatak dvoboja. Naša je igračica, doduše izgubila i svoj četvrti servis-gem u meču te tako izgubila prvu dionicu s 1:6, ali je počela mnogo bolje igrati na servis suparnice.

Drugi je set započeo s tri uzastopna "breaka", a dva je ostvarila Martić koja je tako povela s 2:1, da bi potom iz šestog pokušaja naša predstavnica napokon osvojila gem na svom početnom udarcu i to bez izgubljenog poena za 3:1.

Martić više nije gubila servis do kraja dvoboja iako je u drugom setu bila suočena s još šest "break-lopti", po tri kod vodstva 3-2 i kod servisa za set kod 5:4. U toj drugoj situaciji Vondroušova je imala 0-40, no Martić je osvojila pet poena zaredom i poravnala rezultat u susretu.

U trećem setu Vondroušova je dobila prvi gem na svom početnom udarcu, a onda je uslijedila nezaustavljiva serija Martić koja je osvojila šest igara zaredom za naslov.

Petri je ovo bio treći finale i prvi naslov u karijeri.

U Kuala Lumpuru je 2012. izgubila od Hsieh Su-wei, a lani od Anastasije Sevastove u Bukureštu. Hrvatska tenisačica je u travnju sjajno igrala u Charlestonu gdje je u polufinalu izgubila protiv Caroline Wozniacki.

>> Pogledajte razgovor s Bornom Ćorićem na Večernji TV-u

Komentara 3

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
18:06 28.04.2019.

Bravo Petra ! Bilo je i vijeme, zaslužila si !

PR
prajdali100
18:57 28.04.2019.

B R A V O !!!

Avatar Trica
Trica
20:01 28.04.2019.

Bravo Petra !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije