Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROKUP

Peripetije u polasku: Čekali tri sata pa se vratili u grad trenirati

Roko Leni Ukić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.01.2015.
u 08:02

Cedevita u bivšem Staljingradu u prilici za iskupljenje za Valjevo.

Kad bismo se poigravali s poviješću mogli bismo napisati da su "Sokolovi pred Staljingradom", a filmofili bi pak rekli da cedevitaši danas u dalekom Volgogradu kreću u "Lov na Crveni oktobar", u lov na fikcijsku sovjetsku podmornicu.

Upravo tako (Krasniji oktjabar) zove se tamošnji ruski prvoligaš, zapravo legija Amerikanaca u borbi protiv koje Cedevita traži put prema drugom krugu Eurokupa. Današnji susret igra se u 17.30 sati po srednjoeuropskom vremenu u gradu koji se nekad zvao Staljingrad i na kojem je u presudnoj bitki Drugog svjetskog rata zube slomio i moćni Wermachtov ratni stroj.

Osim sedmorice Amerikanaca, Cedevitu čeka i potencijalnih 3700 gledatelja, koliki je kapacitet dvorane domaćina. Sastav domaćina predvode Randy Culpeper (17,5 koševa), D. J. Kennedy (16,3 koša) i bivši igrač Zadra Romeo Travis (15,6 koševa), a "obranom Staljingrada" zapovijeda Nijemac – bivši njemački izbornik Dirk Bauermann.

Na tako dalek put, razumnom odlukom uprave kluba, cedevitaši su krenuli čarterom, ali ne u planirano vrijeme. Umjesto u 8.30, let im je prebačen u kasni večernji termin jer je zrakoplov angažirane čarterske kompanije kasnio u povratku, a zamjenski zrakoplov, uz tromu rusku administraciju, nije mogao dobiti dozvolu za slijetanje u Rusiji. Nakon svega, nakon trosatnog čekanja na Plesu, momčad se vratila u Zagreb i održala večernji trening na Velesajmu, što će biti i posljednji trening uoči utakmice jer je dolazak u Volgograd bio predviđen tek u ranim jutarnjim satima, pa šuterskog treninga na dan utakmice neće biti.

Cedeviti to teško gostovanje (četiri sata leta) pada neposredno nakon poraza u Valjevu koji je poprilično uzdrmao momčad, trenera, a ponajviše klupsku upravu. A u njezinim redovima bilo je i onih koji su tražili novčano kažnjavanje kapetana Ukića (zbog vrlo loše igre) i trenera Repeše (koji je inzistirao na dovođenju Ukića), no predsjednik Mladen Veber odbio je tu ideju uvjeren da će mu obojica to vratiti kada to klubu bude najpotrebnije.

>> Cedevita izgubila u Valjevu kod Metalca, pa joj je Partizan sve bliže

Komentara 1

MA
MagnusJohnson
11:12 14.01.2015.

Ma stvarno sam šokiran što je Ukić među najlošijim igračima kluba, a Repeša, nekad veliki stručnjak, posljednje dvije, tri godine ozbiljno je kompromitirao svoj teško stećeni ugled. Dovoditi Ukića kao nekakvu zvijezdu je presmiješno, i potpuno neozbiljno za klub koji ima visoke ambicije. Ispodprosječan igrač koji je u Cedevitu došao pokupiti posljednje relevantne novce koje će imati prilike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije