Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To bi uništilo nogomet'

Perez i Infantino žele Superligu samo za bogate!

Florentino Perez
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/4
06.12.2019.
u 18:18

Srećom, još uvijek među ljudima ima dovoljno zdravog razuma  da bi se ovako sumanut prijedlog mogao realizirati. Iskreno, ovo je toliko nategnuto da ne mogu vjerovati da to netko zaista predlaže - rekao je Aleksander Čeferin

Realov predsjednik Florentino Perez i Fifin prvi čovjek Gianni Infantino navodno su razgovarali o mogućem osnivanju nogometne Superlige i napuštanju sistema Lige prvaka, piše New York Times.

Šef 'kraljevskog kluba' inzistira na osnivanju natjecanja u kojem bi igrali samo najbogatiji klubovi. Već se ranije govorilo o Superligi u kojoj bi se natjecali uglavnom engleski, španjolski, njemački, talijanski i francuski klubovi.

Florentino Perez
1/7

U toj bi ligi elitni klubovi češće igrali međusobno što bi donijelo i veću zaradu. 

Uefin predsjednik Aleksander Čeferin na ovu je vijest burno reagirao.

- Čitao sam o tome u zrakoplovu. Ovi prijedlozi dolaze od jednog predsjednika kluba i jednog nogometnog administratora. Teško je zamisliti tako sebičnu i egoističnu shemu od ove - rekao je prvi čovjek Uefe i ističe:

- To bi uništilo nogomet u cijelom svijetu i to sve samo zbog interesa malog broja ljudi.

Realov predsjednik želi natjecanje s 20 klubova iz najjačih europskih liga. Uefin predsjednik vjeruje kako se ta ideja neće realizirati.

- Srećom, još uvijek među ljudima ima dovoljno zdravog razuma  da bi se ovako sumanut prijedlog mogao realizirati. Iskreno, ovo je toliko nategnuto da ne mogu vjerovati da to netko zaista predlaže - rekao je Aleksander Čeferin.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 2

Avatar dzambo
dzambo
17:49 07.12.2019.

Vratiti stara pravila za Europske tekme ka prije '90-tih....ne vise od 2 stranca u klubu i samo prvaci svojih drzava u LP i oni koji osvoje Kup u svojoj drzavi tjerat u kup kupova a ostale sve u kup uefa i da tu nema povlastenih to znaci 1. kolo pa ko koga dobije...uostalom ak nisi prvak u svojoj drzavi nema logike ni da mozes biti prvak Europe ka sad...i sa tim bi se dobilo ono ''najvaznije'' ne bi bilo vise 20-tak jakih klubova nego najmanje 60-70 u citavoj Europi jer ovoliki stranci po jednom klubu igrali bi za druge klubove...i ako ces ''siriti'' kako treba jakost Europskih klubova to je jedini nacin, sto znaci POVECATI konkurenciju a ne ''smanjivat'' na mali broj klubova....

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
13:08 07.12.2019.

Tome se vrlo brzo stane na kraj, za početak zabrana više od dva strana igrača u klubovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije