Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI U HAMPDEN PARKU

Ovo nije prava Hrvatska, na Škote moramo hrabrije: Ovaj nam je igrač nedostajao

19.06.2021.
u 10:00

Ako bi za nekog većina navijača stavila ruku u vatru, bio bi to Marcelo Brozović. Baš nam je njegova čvrstina i pametna trka jučer nedostajala protiv Čeha

U jednom katastrofalnom i jednom nešto boljem poluvremenu, Hrvatska je remizirala s Češkom (1:1). Koliko je u vrhunskom sportu ključna psihologija bilo je najočitije u jučerašnjoj utakmici na Hampden Parku. Rijetko kad smo u nekoj utakmici naše vrste, nakon samo desetak minuta, mogli vidjeti kako je koncepcija igre pogrešna.

Odnosno, da njihov govor tijela nije bio pravi. Tih pola sata, bilo je nešto najlošije što smo vidjeli u zadnje vrijeme. Jasno je bilo da Ante Rebić protiv Čeha ne može odraditi onu ulogu koju mu je bio namijenio izbornik Zlatko Dalić. Isto tako, jučer smo na najočitiji način svjedočili kako moderni nogomet doživljava transformaciju.

Bez pravih mehanizama u igri, postajete predvidljivi. To su najjasnije pokazali naši protivnici. Nakon pogotka Ivana Perišića, vratili smo se u tom psihološkom smislu. No, za pobjedu u srazu s Česima, jučer nam je nedostajalo gasa, nedostajalo je prave želje... Potpuno je jasno da u našoj nacionalnoj na tom planu nešto ne štima. Igrači nad kojima su bili najveći upitnici, poput Šime Vrsaljka i Joška Gvardiola, bili su među boljima... Ako bi za nekog većina navijača stavila ruku u vatru, bio bi to Marcelo Brozović. Baš nam je njegova čvrstina i pametna trka jučer nedostajala protiv Čeha.

POGLEDAJTE VIDEO: Zekić i Besek nakon utakmice

Ključne riječi

Komentara 33

BI
billynik
10:52 19.06.2021.

Problem je samo jedan, trener Dalić, koji luta već tri godine, svojim lutanjem stvorio je lošu atmosferu u reprezentaciju što se jučer najbolje vidjelo. Od 15 utakmica izgubili smo 8, samo 4 pobijedili i to Cipar, Maltu i Švicarsku u u prijateljskoj utakmici te Švedsku. Koji je izbornik imao ovoliko kredita, Čačić je letio poslije jednog neriješenog rezultata a pripremio je ekipu baš za ovog sretnog prodavača magle.

UN
Undertaker
10:23 19.06.2021.

Previše i predugo traje lutanje u traženju sustava igre. Igrači kao. Modrić, Kovačić, Brozović, Perišić fssu top klasa i zbog cega stalno se prilogđavati

MA
Maiden
10:37 19.06.2021.

A jakog članka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije