Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA U LJUBLJANI

Ova srijeda bit će povijesna: Modrić će postići ono što je samo jedan Hrvat uspio do sada

22.03.2021.
u 13:45

Važna stvar za izbornika Dalića proširenje je konkurencije na poziciji desnog braniča jer na raspolaganje se ponovno stavlja Vrsaljko, a konkurenciju će mu činiti Josip Juranović.

Srijeda, 24. ožujka 2021. godine, bit će još jedan povijesni dan hrvatskog nogometa. Toga dana u Ljubljani, u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Slovenije (20.45), kapetan vatrenih Luka Modrić upisat će 134. nastup za Hrvatsku i izjednačit će se s dosadašnjim rekorderom Darijem Srnom.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Boysa nakon rušenja Tottenhama

Budući da vatrene 27. i 30. ožujka čekaju još dva kvalifikacijska ogleda, s Ciprom, odnosno s Maltom, Luka će uskoro postati i samostalni rekorder, i jako teško dostižan u skorije vrijeme. Zanimljivo, nastupi li u sve tri utakmice u ožujku, Luka još ne bi postao i rekorder po broju nastupa za Hrvatsku u kvalifikacijama za SP. U toj kategoriji vodeći je Mandžukić s 31 nastupom, drugi Srna s 29, treći Rakitić s 28, a Modrić četvrti s 27. 

Barišiću najveća minutaža

Hrvatski reprezentativci okupljaju se u Zagrebu danas (ponedjeljak) od 13 sati u hotelu Capitol, od 18 sati trenirat će na igralištu Hitrec-Kacian u Maksimiru, a već u utorak u 11 sati putuju u Ljubljanu. Nikada se nije dogodilo da se čak tri kvalifikacijske utakmice igraju u razmaku od samo šest dana, što izbornike stavlja u izrazito nepovoljnu situaciju u smislu uigravanja momčadi, ali im istodobno nudi i široku lepezu rješenja za sve pozicije.

Važna stvar za izbornika Dalića proširenje je konkurencije na poziciji desnog braniča, jer na raspolaganje se ponovno stavlja Šime Vrsaljko, koji za vatrene nije nastupao od jeseni 2018. godine, a konkurenciju će mu činiti standardni branič poljske Legije Josip Juranović.

Od svih hrvatskih reprezentativaca, uvjerljivo najveću minutažu u klubu skupio je branič Glasgow Rangersa, Osječanin Borna Barišić, koji je kod Stevena Gerrarda nanizao čak 45 nastupa ove sezone (uključujući jučerašnji protiv Celtica u Old Firmu). Barišić je ujedno i prvi naš reprezentativac koji je ove sezone već osigurao naslov prvaka, dok su u igri za titule u inozemnim prvenstvima još i Marcelo Brozović i Ivan Perišić (Inter), Luka Modrić (Real Madrid), Šime Vrsaljko i Ivo Grbić (Atlético), Dejan Lovren (Zenit) i Domagoj Vida (Beşiktaş).

Kramarić džoker s klupe

Tražimo li pak najefikasnijega Hrvata u inozemnim ligama, potraga kao i obično završava u Hoffenheimu. Andrej Kramarić postigao je ove sezone 19 pogodaka u svim natjecanjima. Pa opet, kod Dalića još uvijek je u statusu džokera s klupe, budući da pozicija koju najčešće igra u klubu, jednoga od dvije lutajuće polušpice, u reprezentaciji jednostavno ne postoji.

A Kramarić je u Dalićevoj eri bio strijelac presudnih pogodaka u tri natjecanja: protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP, protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za EP, te protiv Švedske u Ligi nacija.•

Klupa: L. Kalinić, Sluga, Vrsaljko, Vida, Uremović, Melnjak, Kovačić, Badelj, Pašalić, Oršić, Kramarić, Lovrić, Budimir

Izbornik: Zlatko Dalić

POGLEDAJTE VIDEO: Marijana Batinić na Večernjakovoj ruži

Komentara 4

Avatar manjejeviše
manjejeviše
14:09 22.03.2021.

Od kada Vrsaljko igra na lijevoj strani ??

DU
Deleted user
15:48 22.03.2021.

Prvi smo u grupi, sigurno.

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
15:35 22.03.2021.

Da ne bega za drugom Zdravkom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije