Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVA NOVOG UGOCVORA

Ostane li Modrić u Realu, zasjest će na nogometni Olimp. Agent je već najavio pisanje povijesti

storyeditor/2024-05-22/PXL_REU_120524_114413729.jpg
23.05.2024.
u 07:00

Španjolski mediji navijaju za rasplet u kojemu Modrić podiže još jedan pehar i stavlja svoj potpis na novi ugovor. Novinar Radio Marce tvrdi da za to postoje opravdani razlozi.

Real Madrid ove sezone nije imao nekih većih problema, osvojio je naslov španjolskog prvaka, a 1. lipnja na Wembleyu igra i finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund tako da sezonu može završiti s klempavim peharom u rukama i s pjesmom na usnama. Jedine probleme koje je imao jesu ugovori, odnosno igrači, u prvom redu mnogo se govorilo o budućnosti Tonija Kroosa i Luke Modrića. Nijemac je bio pod upitnikom, hoće li ili ne dobiti novi ugovor, ali on je svoj status riješio. Odlučio se umiroviti nakon Eura 2024. Ostao je tako u igri samo hrvatski veznjak koji još ne razmišlja o povlačenju. Iako će u rujnu napuniti 39 godina, i dalje pokazuje maestralne predstave na travnjaku. Španjolski mediji stoga već neko vrijeme pišu da će i dalje ostati u bijelom dresu.

Agent najavio pisanje povijesti

Naime, Real Madrid ima politiku da starijim igračima ugovor produljuje samo po jednu sezonu, a Modrićev istječe 30. lipnja. Prema riječima poznatog nogometnog insajdera Fabrizija Romana, Hrvat je već rekao Real Madridu da mu je glavna namjera ostati. Dapače, sve druge prijedloge već je odbio, a spreman je i na rezanje plaće.

Osim toga, njegov agent Vlado Lemić za saudijsku Kooru nedavno je potvrdio:

– Najvjerojatnije je da će ostati još godinu dana i nastaviti pisati povijest. Real Madrid je najbolji klub na svijetu. Luka Modrić je madridista koji voli klub i smatra ga svojim domom.

Jednu stvar agent je ovdje dobro napomenuo – Modrić će nastaviti pisati povijest. Ove sezone već je srušio nekoliko rekorda, između kojih je i onaj u Ligi prvaka. Naime, u susretu protiv Bayerna imao je 38 godina i 234 dana te postao najstariji igrač koji je za Real Madrid zaigrao u utakmici Lige prvaka (ranije poznate kao Kup prvaka). Do tada je rekord držao legendarni Ferenc Puskás, koji je u studenom 1965. godine s 38 godina i 229 dana nastupio za kraljevski klub protiv škotskog Kilmarnocka. Modrić je taj rekord skinuo u prvom susretu LP-a, u uzvratu je sve to samo podebljao.

VEZANI ČLANCI:

Osim toga, Hrvat je osvajanjem španjolskog prvenstva osvojio svoj 25. trofej u Madridu. Tu brojku dostigli su samo još Nacho Fernandez, Marcelo i Karim Benzema. Ako Real osvoji naslov europskog prvaka, Modrić i Nacho već bi ove sezone bili na vrhu s 26 trofeja. No tu nije kraj. Po svemu sudeći, kapetan vatrenih ostao bi u Madridu, a s obzirom na to, imat će priliku zasjesti sam na nogometni Olimp. Naime, Nacho će na kraju sezone vjerojatno promijeniti sredinu pa će za njega ova priča završiti.

Španjolski mediji navijaju za rasplet u kojemu Modrić podiže još jedan pehar i stavlja svoj potpis na novi ugovor. Novinar Radio Marce tvrdi da za to postoje opravdani razlozi.

– Vrijeme je da obnovimo ugovor Modriću jer nam sezona koja završava nastavlja dokazivati da je 'Tchoumaneninga' (spojeni naziv za Tchouaménija i Camavingu) par s mnogo vrlina, ali i mnogo nedostataka. Napredni studenti još trebaju posljednju lekciju od Luke.

Isplativ je klubu

Inače, Modrić je u Realu od 2012., a osvojio je četiri španjolska naslova, dva Kupa kralja, pet španjolskih Superkupova, pet Liga prvaka, četiri europska Superkupa i četiri klupska SP-a. Tu je i naslov za najboljeg igrača. El Confidencial, s obzirom na sve navedeno, analizira njegov doprinos, ali i budućnost:

– Hrvat je blizu 40. i završava još jednu sezonu bez alarmantnih znakova pada koji bi ga natjerali da odustane od igranja za Madrid. Osmislio je formulu prema kojoj je isplativ klubu u sportskom, financijskom i ljudskom smislu. Također, on je učitelj od kojeg mlađi igrači usvajaju znanje. On zavređuje minutažu i poštovanje zbog svojih kvaliteta, borbenosti i prijateljstva.

Modrić je ove sezone igrao u 44 utakmice u svim natjecanjima i uglavnom je ulazio s klupe. Naštetiti mu može mogući dolazak Kyliana Mbappéa što bi značilo još manje minuta.

No, budimo realni, s obzirom na sve što je Luka već napravio, može li mu uistinu išta naštetiti?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije