Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino Červar

Osječani imaju istančan osjećaj za dobru igru. To je ono što nas inspirira

Lino Červar
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
24.10.2018.
u 13:38

Čeka nas zahtjevna utakmica sutra protiv Švicarske, ali mi ćemo igrati s osam igrača jer ćemo imati publiku iza sebe, kaže rukometni izbornik

Očekujemo zahtjevnu utakmicu, ali mislim da ćemo pobijediti, izjavio je u srijedu u Osijeku na konferenciji za novinare hrvatski rukometni izbornik Lino Červar, najavljujući  kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo 2020. protiv Švicarske.

– Čeka nas zahtjevna utakmica sutra protiv Švicarske, ali mi ćemo igrati s osam igrača jer ćemo imati publiku iza sebe. Očekujemo veliku borbu, ali mislim da ćemo na kraju izaći kao pobjednici. Drago mi je da je s nama naš lider reprezentacije Domagoj Duvnjak koji nam je nedostajao – kazao je Červar. Susret protiv Švicarske na rasporedu je 25. listopada od 20.15 u rasprodanom osječkom Gradskom vrtu. 

Lino Červar
1/8

– Švicarsku sam analizirao i gledao kvalifikacijske utakmice protiv Norveške za Svjetsko prvenstvo. Kod kuće su ih pobijedili i na gostovanju su tijesno izgubili. Nezgodna su reprezentacija i još im se vratio Andy Schmid iz RN Löwena nakon tri godine. Igrat će dosta ''sedam na šest'' i mi smo za to spremni. Imaju dobrog vratara Portnera. Kompletna su ekipa koja je na svim mjestima dobro popunjena. Jako smo unutra i pokušavam igrače potpuno koncentrirati na taj susret. Mi smo sigurno favoriti, ali nitko danas nije slab i svi imaju ponekog vrhunskog igrača – istaknuo je izbornik. 

Červar je pritom izrazio posebno zadovoljstvo što se reprezentacija vratila u Osijek. 

– Velika je bila želja igrača da ovako važnu utakmicu igraju u Osijeku, gdje nas uvijek publika očekuje s velikim zadovoljstvom. Imaju istančan osjećaj za sport i dobru igru. To je ono što nas inspirira. Mi smo ovdje u Osijeku na trećem zadatku. Prvi smo riješili baš ovdje u Osijeku, odlazak na Svjetsko prvenstvo. S mladom reprezentacijom osvojili smo zlato na Mediteranskim igrama, a sada se opet vraćamo u Osijek u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo – dodao je Červar. 

Domagoj Duvnjak vratio se u reprezentaciju nakon devet mjeseci i posebno ga veseli što će se u reprezentativni dres vratiti pred svojim Slavoncima. 

– Želim zahvaliti gradu Osijeku i svim Slavoncima. Prezadovoljni smo ovdje, ništa nam ne fali. Utakmica je rasprodana i to je ono što nas veseli. Ja sam se vratio nakon devet mjeseci i jako mi je drago da sam ponovno ovdje – rekao je Duvnjak. 

– Moje stanje s koljenom bolje je nego prije. Imam još bolove, ali s tom boli mogu igrati. Svakog igrača nešto boli. Da sam ozlijeđen, ne bih bio ovdje. U klubu sam odigrao sve utakmice u prvenstvu i to me veseli. Došao sam doma i ponavljam – veselim se sutrašnjoj utakmici i zahvalan sam svojim Slavoncima koji su rasprodali dvoranu. Nadam se da će biti sjajna atmosfera", dodao je.

Vrata Hrvatske protiv Švicarske čuvat će Marin Šego u tandemu s Matom Šunjićem. On se također veseli povratku u Osijek. 

– Uvijek nam je ugodno doći u Osijek. Dvorana je uvijek puna i prekrasan je osjećaj igrati ovdje. Dobro ćemo se pripremiti za utakmicu i nadamo se najboljem. Analiziramo svakog igrača i imamo dosta informacija o njima. Trudit ćemo se da sutra to sve ispoštujemo i da odigramo što bolje možemo – rekao je Šego.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije