Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET PRVENSTVA

Osijek ispao 1980. i za suca tražio - alkotest!

Osijek
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
17.05.2014.
u 08:26

Najveće iznenađenje predstavljalo bi ispadanje Osijeka, Šukerova kluba, koji je posljednji put iz elitnoga ranga izletio u sezoni 1979./1980., u neobičnim okolnostima.

Ako se majstor trenerskoga zanata poznaje po tome da top formu momčadi tempira za posljednja dva mjeseca sezone, onda je šef Osijekov šef Tomislav Rukavina apsolutni hit proljeća.

I dok je, primjerice, Bayern s Guardiolom u travnju i svibnju nezaustavljivo gubio visinu, Osijek je pod Tominom palicom u posljednja dva mjeseca ustao iz mrtvih. Zamislite, bijelo-plavi su u posljednjemu kvartalu sezone osvojili čak 16 bodova (jednako kao i Dinamo i Rijeka), jednako kao i u prethodnih 27 kola! Za Osječane je prava šteta što prvenstvo završava. Da se igra još pet kola, završili bi u Europi.

Zadar osam poraza u nizu

Na toj ljestvici uspješnosti u posljednjih osam kola, nakon Osijeka, najbolju žetvu imao je Slaven Belupo sa 14 bodova, Hrv. dragovoljac osvojio je 13, dok je Zadar na nuli s osam poraza zaredom! Od sigurnoga u sredini ljestvice, Zadar je došao na rub ispadanja...

Ipak, najveće iznenađenje predstavljalo bi ispadanje Osijeka, Šukerova kluba, koji je posljednji put iz elitnoga ranga izletio u sezoni 1979./1980., u neobičnim okolnostima.

U posljednjem kolu tadašnje jugoslavenske lige, Osijek je gostovao kod Crvene zvezde na Marakani i nakon 35 minuta gubio 0:3. Tada je utakmica prekinuta, a u zapisniku je navedeno kako je Osijekov igrač s brojem osam (Stjepan Čordaš, nap. a.) primio za vrat pomoćnoga suca nakon što dotični nije označio zaleđe Zvezdina strijelca Zorana Filipovića. Glavni sudac Muharemagić prekinuo je utakmicu, a Osječani su, sumnjajući da je bio “pod parom”, u zapisniku naveli zahtjev da sudac bude podvrgnut – alkotestu!

Rijeka emotivno prazna

Tada ih je s klupe vodio trener Miljenko Mihić, naslijedivši u zimskoj stanci Milana Đuričića, dok su u ovoj sezoni Osijek vodila čak četvorica trenera: Steinbrückner, Rupnik, Kulešević i Rukavina.

- U ovom trenutku najteže je Dragovoljcu, on je najugroženiji. Previše bodova ispustio je u jesenskom dijelu i zaostatak nije bilo lako nadoknaditi - kaže Mladen Frančić, donedavni trener Slavena Belupa.

Osijek vidite kao prvoligaša i u sljedećoj sezoni?

- Igraju dobro kod kuće, no Dragovoljac zna biti neugodan. Ta mi je utakmica nekako najneizvjesnija u ovome kolu. Vjerujem da će Slaven iznenaditi Rijeku opijenu euforijom i emotivno ispražnjenu nakon osvajanja Kupa, dok opuštena i rasterećena Istra može biti jako opasna za Zadar - zaključio je Frančić.

Komentara 4

CA
Caye
12:51 17.05.2014.

Samo Osijek!

MK
mario.katusic
15:36 17.05.2014.

oho, fašizam i cenzura vidim, brišu se komentari, i to komentari bez vrijeđanja i govora mržnje, nego samo iznošenje objektivnog mišljenja... Bravo večernji, svaka čast!

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
14:44 17.05.2014.

ajmo dragovoljci na zelenoj travi ,,,,,,,, crni crni i u u crni traže pobjedu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije