Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNO UPITNIKA

Oršić je drugi najplaćeniji igrač Southamptona, a ne igra. Englezi: Zašto ga ne koristite?

Premier League - Southampton v Aston Villa
Dylan Martinez/REUTERS
13.04.2023.
u 15:27

"Dva igrača koja su trebala zabijati golove za ostanak u Premier ligi! Zašto ih onda, pobogu, Selles ne koristi kad smo užasni naprijed? Po meni je Selles već gotov", rekao je novinar zadužen isključivo za praćenje Southamptona

Nogometna karijera hrvatskog reprezentativca Mislava Oršića je u 2023. godini otišla u silaznu putanju. Otkako je jedan od najboljih Dinamovih igrača svih vremena otišao put engleskog prvoligaša Southamptona, ne samo da ne pokazuje formu ni približnu onoj u redovima hrvatskog prvaka, nego nema priliku ni igrati. 

Enigma je to za mnoge Hrvate, ali i za mnoge ljude iz engleske nogometne javne sfere. Novinar zadužen isključivo za praćenje Southamptona, Martin Sanders, iznio je na društvenim mrežama nejasnoće oko Oršićevog angažmana.

"Dok je još Nathan Jones bio menadžer, održan je jedan forum s navijačima na kojem je sportski direktor Rasmus Ankersen ustrajao u tvrdnji da će novi igrači biti ključni za ostanak kluba u ligi. Ankersen je doveo Mislava Oršića za osam milijuna funti, a on je postao drugi najplaćeniji igrač u klubu iza Jamesa Warda-Prowsea", napisao je Sanders, te dodao:

"Također je doveo Paula Onuachua za 18.5 milijuna funti. Dva igrača koja su trebala zabijati golove za ostanak u Premier ligi! Zašto ih onda, pobogu, Selles ne koristi kad smo užasni naprijed? Po meni je Selles već gotov"

Oršić u Southamptonu ima drugu najveću godišnju plaću, kao što je već Sanders spomenuo, samo iza kapetana Jamesa Ward-Prowsea. Njegova godišnja primanja iznose 4.7 milijuna eura bruto.

Otkako je stigao u redove Southamptona Oršić je mogao maksimalno nastupiti u 18 utakmica, ali u 12 utakmica čak nije bio ni na klupi. Upisao je minutažu u samo pet utakmica, a nije uspio postići ni pogodak ni upisati asistenciju.


 
 

Komentara 1

DU
Deleted user
19:32 02.05.2023.

Oršić je doveden prvenstveno kao igrač koji na terenu treba donijeti prevagu i gurati rezultat momčadi prema vrhu , slično kao Modrić kada je došao u Tottenham. Nije uspio, zato takve igrače treba prodavati u klubove bilo koje Lige petice iz gornjeg dijela tablice kako bi imali kvalitetniju skupinu suigrača među kojima bi napredovali. Problem je prije svega što o transferu odlučuje novac za opstanak kluba kao Dinamo. Mamić je to znao strpljivo isposlovati na korist i igrača i kluba i prodajne agencije. Koliko pojedinaca i tvrtki unutar RH nije platilo porez ili im je oprošteno porezni dug. Zašto dvostruka mjerila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije