Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sk8 4ever

Obračun skejtera točno u ponoć!

'skate-djardin_nnn_dal_26051'
''
27.05.2010.
u 10:40

Četvrtu godinu zaredom Split će 29. srpnja biti domaćin međunarodnoga skejtbording natjecanja u vrlo popularnoj disciplini lord of lines, koje će se održati u sklopu Atlantis festivala.

Iznimno atraktivne vožnje i vratolomne akrobacije majstora na daskama s četiri kotača prijašnjih su godina oduševile mnoge Splićane i goste, tako da neće ni ovaj put, sigurni su organizatori, proći bez posve ispunjenoga gledališta.

Ulične akrobacije

Ono po čemu je splitsko natjecanje zanimljivo i različito od ostalih sličnih manifestacija jest to što se sve događa na samoj ulici ili, kako skejteri vole reći, "street" lokaciji.

Umjesto na umjetnim poligonima i rampama, koje je netko smišljeno sagradio za tu svrhu, natjecatelji će svoju domišljatost i umijeće pokazati u splitskom parku Đardin kuda ionako svaki dan voze brojni skejteri, amateri i oni nešto profesionalniji. Brojni zidovi Đardina tako će, umjesto da se na njima u hladovini odmaraju turisti i Splićani, nakratko postati poprište velikog obračuna najboljih skejtera Hrvatske i njihovih gostiju iz inozemstva.

Lord of lines vrsta je skejtbordinga u kojoj natjecatelj imitira prirodan slijed vožnje tijekom koje izvodi i niz od nekoliko trikova, tzv. line. Prošle su godine skejteri bili oduševljeni splitskim natjecanjem, tako da organizatori sada očekuju rekordnu brojku, trebalo bi ih stići više od 80 koji će preko kvalifikacija pokušati izboriti nastup u finalu.

Interes za natjecanje u Splitu dosad su iskazali i neki od najpoznatijih europskih "skate crewova".

Vožnja pod reflektorima

A finalne vožnje nude poseban užitak i natjecateljima i publici jer se održavaju točno u ponoć pod reflektorima i uz glazbu koju puštaju DJ-i.

Pobjednik neće iz Splita otići praznih ruku, uz novčanu nagradu u iznosu od šest tisuća kuna ponijet će i Sony Ericsson Vivaz HD mobitel te poklon-paket. Naravno, pobjednik natjecanja dobit će i prestižnu titulu lorda.

Inače, natjecatelji i svi ostali moći će uživati u drugim događajima kojih splitski Atlantis festival svake godine nudi sve više, poput nastupa grupa WhoMadeWho, Thieves Like Us, Shy Child, Let3, Lollobrigida, SymbolOne...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije