Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH OD KORONE

Novi Zeland odustao od ceremonije otvaranja Paraolimpijskih igara

Reuters
24.08.2021.
u 13:30

- Naš tim neće prisustvovati ceremoniji otvaranja zbog vlastitih pravila i smjernica o Covid-19, čiji je cilj povećati sigurnost svojih članova što je više moguće.

Reprezentacija Novog Zelanda odustala je od sudjelovanja na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara u Tokiju, zbog zabrinutosti oko koronavirusa.

- Naš tim neće prisustvovati ceremoniji otvaranja zbog vlastitih pravila i smjernica o Covid-19, čiji je cilj povećati sigurnost svojih članova što je više moguće - objavili su Novozelanđani na društvenuim mjerama.

Novi Zeland je od početka pandemije uveo strategiju "nulte bolesti", sa strogom kontrolom granice i ciljanim zatvaranjima zabilježivši samo 26 smrtnih slučajeva na populaciju od pet milijuna stanovnika.

Zemlja šest mjeseci nije identificirala nikakvu kontaminaciju, no prošlog tjedna je zabilježen jedan slučaj zbog čega je premijerka Jacinda Ardern objavila trodnevnu strogu blokadu zemlje, dok će u Aucklandu u kojem je zaražena osoba otkrivena, biti sedam dana "lockdowna".

- Moramo poštivati ​​ovu odluku - rekao je glasnogovornik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Craig Spence.

Organizatori paraolimpijskih igara u Tokiju, koje traju do 5. rujna, do sada su prijavili 161 slučaj Covid-19 povezan s događajem, uglavnom među osobljem s prebivalištem u Japanu.

>>> Najveći svih vremena odmara na Jadranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije