Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALE NAJVEĆEG

Za Jordana su najveći, a sad uživa u njihovim gradovima: Evo što je rekao o Draženu i Toniju

SPORTS-BKN-LASTDANCE-SPORTSPLUS-6-TB
Foto: Nuccio DiNuzzo/Newscom/PIXSELL
1/19
23.08.2021.
u 15:36

- Kad god bismo se sučelili, išao je snažno protiv mene, kao i ja protiv njega. Drugačije nisi mogao.

Michael Jordan na proputovanju je Hrvatskom, a čini to u stilu - luksuznom jahtom koju plaća milijun eura tjedno. Pažnju je zaokupio zaustavljanjem u Splitu, gdje se rodio njegov nekadašnji suigrač i danas prijatelj, Toni Kukoč.

>>> Michael Jordan se opušta na Jadranu

Njega smatra najboljim europskim košarkašem koji je zakoračio u NBA ligu i to ne skriva, ponavlja svakom prilikom. Pa tako i dok je sa svojim Charlotte Hornetsima bio u Parizu prošle godine. Dio je to promocije NBA lige, često u Europu svrate tijekom sezone američke momčadi i odigraju prvenstvene dvoboje.

Hornetsi su zaigrali tad protiv Milwaukee Bucksa, izgubili 103:116, ali malo je bilo interesa za taj detalj, više za Jordana. I pon je strpljivo odgovarao na pitanja...

- Toni Kukoč je broj jedan, svi znamo zašto. Onda slijedi Dražen Petrović, zatim i Arvydas Sabonis. Sigurno su ostavili dubok trag. Da bih odgovorio na to pitanje, trebalo bi mi puno više vremena od jedne press konferencije. Morao bih pročešljati cijeli popis velikih NBA igrača. To je jako puno posla - izjavio je.

22.08.2021., Split - Michael Jordan stigao u Split na odmor. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ipak, u fokusu je nekako Dražen jer Kukoč, osim na Igrama u Barceloni, nije stajao nasuprot Jordana. A pokojni velikan jest, sedam puta u dresu Netsa. I nikad nije zabio manje od 16 poena. Nažalost, nikad nije ni uspio pobijediti slavne Bullse. Svejedno, Jordan ga pamti jer je Dražen bio kompetitivan, žestok i nije se dao smesti ni u kojem pogledu.

- Uživao sam igrajući protiv Dražena. Velik igrač. Nije se bojao, do kraja koncentriran. Borben i samouvjeren. Kad god bismo se sučelili, išao je snažno protiv mene, kao i ja protiv njega. Drugačije protiv Dražena nisi mogao. Naši dvoboji su uvijek bili maksimalni, do ruba. Imali smo nekoliko sjajnih dvoboja, nažalost, bili su to kratki dvoboji. Za kratko vrijeme ostavio je dubok trag. Bez straha se upustio u NBA izazov i pokazao ostalim Europljanima kako mogu uspjeti - izjavio je svojedobno.

A nakon Splita, završio je i u Šibeniku, gradu velikog Dražena. Nadajmo se da mu je netko to prišapnuo...

Komentara 9

RE
Regica
15:56 23.08.2021.

GOAT!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:58 23.08.2021.

Tko god dode u Hrvatsku od turista misle da smo mi po bogatstvu druga Svicarska, i ona kad se udalji s autoceste ili nekog grada samo 5km vidis tugu i ocaj hrvatskog naroda

DO
Domumom
16:50 23.08.2021.

Hoće li obići kucu cveća sa rađa se divac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije