Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUGLAŠENA PRAVILA

Novi udarac za olimpijce, zabranjeno im iskazivati javno stavove!

FILE PHOTO: FILE PHOTO: The logo of Tokyo 2020 Olympic Games is displayed, in Tokyo
ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16.07.2021.
u 12:30

Ranije ovoga mjeseca MOO je ublažio svoje Pravilo 50 prema kojemu je sportašima bilo zabanjeno bilo kakvo iskazivanje prosvjeda.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach je, tjedan dana prije otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, još jednom upozorio sportaše kako ne bi trebali koristiti pobjedničko postolje za "političke demonstracije" ili iskazivanje osobnih pogleda.

- Postolje i svečanosti dodjele medalja nisu tu za bilo kakve političke ili druge demonstacije. Oni su ustanovljeni kako bi se odala počast sportašima na ostvarenim rezultatima. Cilj je okupiti čitav svijet na jednom mjestu kako bi se sportaši mirno međusobno natjecali. To se nikada neće ostvariti ako bude podjela na Igrama - izjavio je Bach u razgovoru za Financial Times.

Ranije ovoga mjeseca MOO je ublažio svoje Pravilo 50 prema kojemu je sportašima bilo zabanjeno bilo kakvo iskazivanje prosvjeda. Sada se to pravilo odnosi samo na pobjedničko postolje, dok na samom borilištu imaju pravo iskazivati svoje stavove ukoliko oni ne vrijeđaju ostale natjecatelje.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:55 16.07.2021.

Loša odluka : "na samom borilištu imaju pravo iskazivati svoje stavove ukoliko oni ne vrijeđaju ostale natjecatelje." A tko će odrediti što koga vrijeđa ? Ono što vrijeđa mene možda ne vrijeđa nju ili njega. Primjena Pravila 50 MOO treba treba biti dosljedna. Bez ikakovih iznimaka.

MA
majstorsmora
14:14 16.07.2021.

Ove igre ne služe ničemu. Trebali su ih jednostavno preskočit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije