Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatražio raskid ugovora

Cibonin direktor o odlasku 'dragulja': Čudi me što je to sada napravio

Nik Slavica
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
21.03.2017.
u 15:35

Uoči važnog gostovanja trener Mulaomerović opet ostao bez igrača prije polaska na put.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da je 205 centimetara visoki krilni igrač Nik Slavica (20) samo dva mjeseca prije kraja sezone zatražio raskid ugovora i da više ne želi igrati za Cibonu. O čemu je riječ, objasnio je Jason Ranne, izvršni dopredsjednik, odnosno vodeći operativac velike američke agencije Wasserman:

– Točno je da smo dali zahtjev za raskid ugovora igrača Nika Slavice s Košarkaškim klubom Cibona. Dana 13. ožujka upozorili smo klub pismom da imamo pravo na jednostrani raskid zbog neplaćanja i, s obzirom na to da se klub oglušio i da do 20. ožujka nisu platili igrača, mi smo se odlučili jednostrano raskinuti ugovor na štetu kluba.

Iz Cibone pak poručuju da to neće ići baš tako lako i da će se braniti pravnim sredstvima da do jednostranog raskida ugovora na štetu kluba ipak ne dođe:

– Mi ćemo se držati važećih procedura, a one kažu da vam i nacionalni košarkaški savez kod kojeg ste registrirani mora poslati upozorenje i da tek onda, ako se klub na to ogluši, imate pravo na raskid ugovora bez odštete i na izlazno pismo – ističe Cibonin direktor Domagoj Čavlović.

Presuđivati bi mogla Fiba

Što kažu u uredu HKS-a, provjerili smo kod povjerenika natjecanja Dražena Jendriša:

– Bilo kakav raskid ugovora, a da ja mogu odlučivati, može se donijeti po dvije točke. Jedna je utvrđivanje statusa slobodnog igrača, a druga je postupak zaštite ugovora, no o tim stvarima ja mogu donositi odluke samo između 1. srpnja i 1. rujna, odnosno između prvog i drugog dijela natjecanja, a to je razdoblje prošlo.

Dakle, ja sada ne mogu donijeti nikakvu mjeru, ali mu ni Savez ne može dati izlazno pismo. On se može obratiti jedino građanskom sudu, za što treba dozvolu od nas, ili da ide izravno na Fibinu arbitražu koju ne zanimaju nacionalni pravilnici, već samo ono što piše u ugovoru.

Dakle, objema stranama predstoji pravna bitka oko toga može li Nik Slavica otići bez onih 300 tisuća eura odštete za ovoljetni odlazak u Europu, odnosno 650 tisuća USD za odlazak NBA ligu, kako stoji u njegovu ugovoru.

– Čudi me da on to ide sada raditi, a ne može se registrirati ni za jedan klub u ovoj sezoni – ističe Čavlović koji se nije činio odveć uzrujanim.

No bit će uzrujavajuće za poklonike kluba ako Cibona u samo godinu dana izgubi i trećeg dragulja. Prvi je krenuo Ivica Zubac, koji je siječnju 2016. otišao bez upozorenja i koji danas uspješno igra za LA Lakerse. Potom je krajem 2016. otišao Ante Žižić, za 150 tisuća eura od Darüşşafake i 675 tisuća USD od svoja budućeg NBA kluba (Boston Celtics).

Hoće li Cibona izvući ikakav novac za Slavicu, zasad je neizvjesno. No velika je vjerojatnost da će Nik otići u Wassermanov kamp u Los Angelesu gdje će se pripremati za idući NBA draft.

Plaća od 4000 eura

S obzirom na to da je Nik Slavica imao mjesečnu plaću od 4000 eura i da vjerojatno nije bio kruha gladan, čini se da kašnjenje plaće (navodno su dvije u pitanju) nije bilo jedini razlog ovog poteza. Štoviše, kako neslužbeno doznajemo, njegov hrvatski agent Nikša Prkačin nije bio za takav potez, no čini se da je presudilo obiteljsko nezadovoljstvo statusom u klubu na što je reagirao i Nikov američki agent. Isti onaj koji će ovo proljeće uvjeravati NBA klubove da je Slavica NBA potencijal i da ga se isplati draftirati.

Sve ovo što se u Ciboni događa s neplaćanjem igrača prelama se i preko leđa trenera Damira Mulaomerovića jer u sastavu ima još igrača koji mogu zatražiti raskid ugovora, no on ih nekako drži na okupu. Muli se drugi put ove sezone dogodilo da mu igrač ne ide na važno gostovanje, a da on to doznaje u posljednji čas. Najprije se to zbilo sa Žižićem, koji je skinut sa zrakoplova za Dubrovnik, preko kojeg se išlo za Bar, a sada je pak otputovao u Chalon bez Slavice.

– Za ovu situaciju saznao sam pred odlazak na put i mogu reći da tajming zbivanja nije nikako dobar. Nik je imao dosta dobru minutažu, ponajveći je atlet u sastavu i, s obzirom na to da idemo na atletskog suparnika, prilično će nam nedostajati – javio se Mulaomerović iz Istanbula (???) preko kojeg je njegova momčad jučer putovala u Francusku.

A u Chalonu hrvatski doprvak večeras (20.30) brani “plus dva” (87:85) iz prve četvrtfinalne utakmice Fibina Europa kupa što se, bez atletskog igrača kao što je Slavica, čini prilično teško ostvarivom misijom.

Komentara 2

Avatar links
links
07:21 22.03.2017.

Čavlovića pod hitno otjerati iz Cibone i procesuirati, on dila novac sa pojedinim agentima što je Petrović otkrio, slučaj Zubac... namjerno kasni sa plaćanjem uz nadoknade!!! tko ga je tu postavio? Banditić i ercegovačka klika, ajde tornjaj se iz Cibone!!!!

GV
golub Vaso
23:07 21.03.2017.

Miško i pohlepa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije