Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KOŠARKAŠ

Novi 'double-double' Zupca u pobjedi Clippersa

Ivica Zubac
Ruters/PIXSELL
06.04.2024.
u 12:34

Zubac je za 23:57 minuta provedenih na parketu postigao 12 koševa (šut za dva 5-6, slobodna bacanja 2-2) uz 10 skokova, u uto je upisao i dvije asistencije, jednu osvojenu loptu te tri blokade.

Košarkaši Los Angeles Clippersa učvrstili su se na četvrtom mjestu Zapadne konferencije NBA lige te su sve bliže osiguranju prednosti domaćeg terena u prvom krugu doigravanja rutinskom 131-102 domaćom pobjedom protiv Utah Jazza, a hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac ostvario je novi "double-double" učinak.

Zubac je za 23:57 minuta provedenih na parketu postigao 12 koševa (šut za dva 5-6, slobodna bacanja 2-2) uz 10 skokova, u uto je upisao i dvije asistencije, jednu osvojenu loptu te tri blokade.

Kod Clippersa, koji su riješili pitanje pobjednika već u prvoj četvrtini koju su dobili sa 41-16, čak osam igrača postiglo je dvoznamenkast broj poena, najviše Terance Mann 19, dok je James Harden ostvario "triple-double" sa 13 poena, 10 skokova i 15 asistencija. U redovima Jazza, kod kojega je 3:45 minuta na terenu proveo i Luka Šamanić te za to vrijeme uputio jedan neprecizan šut za dva uz jedan skok, najefikasniji je bio Talen Horton-Tucker sa 17 ubačaja.

Clippersi su sada na omjeru pobjeda i poraza 49-28, odnosno imaju tri pobjede manje od trećeg Oklahoma City Thundera, a dvije više od petih Dallas Mavericksa i to pet utakmica prije kraja ligaškog dijela sezone. Utah je 12. na Zapadu sa 29-48.

New York Knicksi nastavili su s lošom formom izgubivši četvrtu od posljednjih pet utakmica, ovoga puta na gostovanju kod Chicao Bullsa sa 100-108, a hrvatski veteran Bojan Bogdanović je za 20:17 minuta provedenih u igri postigao 9 koševa (šut za dva 2-5, trica 1-4, slobodna bacanja 2-2) uz po skok i asistenciju. Knicksima nije pomogao niti odlično raspoloženi Jalen Brunson koji je utakmicu okončao sa 35 poena i 11 asistencija, dok su Bullse do pobjede predvodili Javone Green s učinkom karijere od 25 ubačaja i 13 skokova te Ayo Dosunmu sa 24 pogotka.

Knicksi i dalje dijele četvrto mjesto na Istoku s Orlando Magicom s omjerom 45-32, dok su Bullsi deveti na Istoku sa 37-40.

Dario Šarić nije igrao za Golden State Warriorse koji su propustili veliku priliku umiješati se u borbu za izravni ulazak u doigravanje izgubivši na gostovanju kod Dallas Mavericksa sa 106-108. Mavsi su u ovoj utakmici igrali bez svoje prve zvijezde Luke Dončića zbog ozljede koljena, a u junaka je izrastao P.J. Washington sa 32 iubačaja uključujući i pobjednički koš za 108-106 pet sekundi prije kraja. U posljednjem napadu Warriorsa lopta je stigla do Klaya Thompsona no on je promašio otvorenu tricu za pobjedu. Uz Washingtona, odličan je kod Mavsa bio Kyrie Irving sa 26 koševa, 8 skokova i 7 asistencija, dok je strijelce Warriorsa predvodio Stephen Curry sa 28.

Mavsi su i dalje peti na Zapadu sa 47-30, dok su Warriorsi 10. sa 42-35.

Boston Celticsi umalo su prokockali pobjedu protiv Sacramento Kingsa, sredinom četvrte četvrtine vodili su sa 97-79, da bi na kraju slavili sa 101-100. Trener domaćih Joe Mazzulla veći je dio posljednje dionice igrao s pričuvama i to mu se umalo osvetilo, gosti iz Sacramenta su furioznom završnicom čak i poveli 100-99 košem De'Aarona Foxa 28 sekundi prije kraja. U posljednjem napadu Celticsa Hauser se spetljao, gotovo izgubio loptu, no ona je pala u ruke Xaviera Tillmana koji je uspio zabiti za 101-100 sedam sekundi prije isteka vremena. Imali su Kingsi čak tri šuta za pobjedu u preostalom vremenu, ali ni Fox ni Murphy niti Jones nisu bili precizni.

Celticse, koji su još ranije osigurali najbolji omjer u čitavoj ligi, predvodio je Payton Pritchard sa 21 ubačajem, Kristaps Porzingis je dodao 20 uz 11 skokova, dok Kingsima nije bilo do

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije