Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET NISHIOKIJU

Novak Đoković se "rasipao" mudrostima za rođendan: To predstavlja vječnost

ATP Masters 1000 - Italian Open
Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE/REUTERS
1/3
23.05.2022.
u 16:17

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je jučer u Parizu proslavio svoj 35. rođendan, na teren će prvi put izaći u ponedjeljak kada ga očekuje dvoboj s Japancem Nishiokom.

Neugodan niz od čak četiri ispadanja u prvom kolu nekog od turnira Borna Ćorić prekinuo je ondje gdje je to najvažnije, u Roland Garrosu, na drugom Grand Slam turniru sezone. Zagrepčanin je na startu ovogodišnjeg turnira pobijedio Španjolca Carlosa Tabernera, 88. tenisača svijeta, s 3:6, 6:2, 6:3, 6:1, slomivši njegov otpor nakon tri sata i 13 minuta igre.

Numerolog Đoković

Borna je izgubio prvi set (kao da je u dvoboj ušao nedovoljno zagrijan), no nakon toga nije imao većih problema na putu prema uspjehu u koji je ugradio četiri asa, uza 65 posto pogođenog prvog servisa, te iskoristio šest od čak 16 prilika za obrat. Naš je tenisač, istaknimo to, meč završio s pozitivnim omjerom vinera i pogrešaka - 54:38.

Tako će 25-godišnji Ćorić, koji je zbog duge stanke pao na 275. mjesto ATP liste, šesti put u karijeri zaigrati u drugom kolu turnira u Bulonjskoj šumi (četiri puta dolazio je do trećeg kola). Ove godine u drugom ga kolu čeka 30-godišnji Bugarin Grigor Dimitrov, 20. na ATP listi i 18. nositelj turnira (deklasirao Amerikanca Girona s tri puta po 6:1), i bit će to, zanimljivo, njihov prvi međusobni susret. Trebali su se, istina, sučeliti na US Openu 2019. godine, ali je Borna tada predao bez borbe.

A da povratak nakon ozljede nije nimalo lagan pokazuje i slučaj Austrijanca Dominica Thiema (ručni zglob, zbog čega je i operiran). Nekad je žario i palio zemljanim turnirima (iako mu je najveći uspjeh osvajanje US Opena na betonu), no ove godine nikako da pronađe pravi ritam i pravu formu. U Parizu je poražen već na startu i to od Bolivijca Delliena, 87. igrača s ATP liste (3:6, 2:6, 4:6) i to mu je 11. poraz u nizu.

Tennis - ATP Masters 1000 - Italian Open - Foro Italico, Rome, Italy - May 15, 2022 Serbia's Novak Djokovic walks out before the final against Greece's Stefanos Tsitsipas REUTERS/Guglielmo Mangiapane Photo: GUGLIELMO MANGIAPANE/REUTERS
Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE/REUTERS

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je jučer u Parizu proslavio svoj 35. rođendan, na teren će prvi put izaći u ponedjeljak kada ga očekuje dvoboj s Japancem Nishiokom.

- Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simbolizira vječnost. Tako da se ja sad osjećam kao da ću moći igrati tenis vječno - poigrao se brojkama Novak, što mu je, kažu, u posljednje vrijeme omiljeni hobi.

Najbolji tenisač svijeta istaknuo je tom prigodom kako je sve moguće i kako bi on volio da bude na prvom mjestu liste tenisača dok god bude igrao tenis.

U tom duhu prokomentirao je i svoju 1001. pobjedu s kojom je došao u Pariz.

- Za broj 1001 kažu u numerologiji da je broj koji vas povezuje s anđelima čuvarima. Oni su tu. Osjećam njihovu nazočnost i molim ih da me podrže i u Parizu - poručio je.

Lukas 220. na WTA listi

No, tenis se igra i izvan Roland Garrosa. Veliki uspjeh, najveći u svojoj karijeri, postigla je 27-godišnja Tena Lukas na ITF-ovu turniru tenisačica u Rimu (60.000 USD). Pobijedivši u finalu Čileanku Barbaru Gaticu, 160. tenisačicu svijeta, sa 6:1, 6:4 Kaštelanka je osvojila svoj deveti naslov na profesionalnim turnirima (dosad su to bila natjecanja nagradnog fonda od 15 do 25 tisuća dolara) i osigurala novi plasman karijere.

Tena će na novoj WTA listi napredovati čak 69 mjesta i doći će na 220. poziciju. Njezin najbolji plasman dosad bilo je 241. mjesto iz listopada 2018. godine.

>>> Evo kako se Novak Đoković našao u problemima tijekom Australian Opena

Komentara 5

DA
Dadada.
16:50 23.05.2022.

Farizejština i hipokrizija, o da. Što su jače objede i laži, to nam je Novax još i draži. Nisam nikada mislio da ću se ovoliko zalagati za jednog Srbina, ali ovdje nije bitna nacionalnost, bitan je čovjek. Znali su da se nije cjepio i da se neće cjepiti, na tome mu naravno svaka čast - pametan čovjek! I onda ga namamili i "dopustili" da dođe i ovako se iživljavali na čovjeku s jedinim ciljem, a to je da pošalju poruku. Klasična zamka sačekuša. Zločesto, jako podlo, prozirno, odvratno. Uopće ne sumnjam da će Đoković izaći jači nego ikada poslije ovoga. Đoković je jedno ime, bitan je čovjek, ljudi, svi mi koje u ovom ludilu, trenutku u svijetu, u ovom kontekstu Novak predstavlja. Slobodni ljudi diljem svijeta su uz tebe Đokoviću, znaj jedno - većina smo! Samo naprijed i svako dobro!

Avatar Jovan    Deribaba
Jovan Deribaba
17:58 23.05.2022.

Novače Srbine

VR
Vrčernji
16:53 23.05.2022.

Nole legendo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije