Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUTI NE POSUSTAJU

Nova pobjeda Splita: U "tvrđavi" Gripe srušena i Budućnost!

nikola vujčić
Ivo Čagalj/Pixsell
01.12.2012.
u 23:07

- Ovo je za nas izuzetna pobjeda, u rangu onih nad Cedevitom i Crvenom Zvezdom - kazao je trener Erjavec

U pravoj drami na Gripama košarkaši Splita u 11. kolu ABA lige došli su do još jednog skalpa, pala je Budućnost sa 71:69 (14:22, 20:10, 18:14, 19:23). Znali su \"žuti\" da će pobjeda nad Budućnosti biti izuzetno težak posao, gosti su stigli sa serijom od šest pobjeda, ali Gripe nisu mogli srušiti. Još kad je prva četvrtina počela dominacijom Budućnosti, a Vedran Vukušić u četiri minute zaradio tri prekršaja činilo se da će utakmica otići u negativnom smjeru za Splićane. No, tada je na scenu stupio, a tko bi drugi Nikola Vujčić. Zabio je 20 koševa, imao 5 skokova, 3 asistencije, mučio se, tražio zamjenu, ali igrao je kao navijen. Njemu uz bok bio je Vukušić, koji je jednostavno poludio u trećoj četvrtini, odveo Split do prednosti od deset koševa. Odličan je bio i Filip Krušlin (trice 3:4), Subotić je dao svoj obol... U zadnju minutu Split je ušao s prednošću od 63:58, Budućnost je pokušavala stizati \"žute\" prekršajima, ali domaćini su bili koncentrirani s linije slobodnih bacanja.

- Treba skinuti kapu svim mojim suigračima, ovo nam je bila bitna utakmica. Ušli smo u grču, ali iz rupe smo izašli, počeli igrati obranu, koja nas je odvela do pobjede. Dajem sve od sebe da pomognem momčadi, ne volim sebe komentirati, svi koji su igrali stvarno su se pokidali i u obrani i u napadu – rekao je Vukušić.

Trener Budućnosti Dejan Radonjić nervirao se, ljutio, pjenio na Amerikanca Bosta, koji je ostao na 3 poena, a cijela gostujuća momčad imala je tek dvije asistencije naspram Splitovih sedamanest.

- Split je zasluženo pobijedio, bili su bolji od nas. U početku smo bili na zadovoljavajućem nivou, ali nestala nam je koncentracija – kazao je Radonjić.

Mladen Erjavec, Splitov trener, ovu pobjedu svrstao je u rang najznačajnijih ove sezone. I da ne zaboravimo, bio je zadovoljan nakon utakmice što je kod njega prava rijetkost.

- Ovo je za nas izuzetna pobjeda, u rangu onih nad Cedevitom i Crvenom Zvezdom. Budućnost je karakterna momčad, a kada smo počeli trčati otvorio nam se napad, počeli smo igrati kako znamo. Zadovoljan sam, prezadovoljan, tri četvrtine smo igrali ozbiljnu košarku. Povratak Mimice je puno značio za nas, a trenirao je pola sata s nama – kaže Erjavec.

Ključne riječi

Komentara 1

PI
pinichi
16:45 02.12.2012.

E, ovo je rezltat(ina)... Pogotovo nakon minus 37 u Širokom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije