Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)realni novci na stolu

Nova generacija Galácticosa: Evo koju su trojicu kapitalaca obećali Zidaneu!

Zinedine Zidane
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
12.03.2019.
u 09:04

Za svu trojicu trebat će izdvojiti najmanje 600 milijuna eura, međutim kada je riječ o Realu, baš ništa ne zvuči – nerealno.

Madridski Real od sinoć ima novog (starog) trenera. Samo devet mjeseci nakon što je napustio kormilo kraljevskog kluba, na klupu se vraća Zinedine Zidane (46).

Santiago Solari, koji je bio postavljen kao vatrogasno rješenje nakon što je Julen Lopetegui dobio otkaz, nije se iskazao, ispao je u nacionalnom Kupu i Ligi prvaka, pa je smijenjen. Predsjednik kluba Florentino Perez postao je svjestan da je sezona promašena, da više ne smije eksperimentirati pa se odlučio za prokušano rješenje i vratio trenera koji mu je donio tri uzastopne Lige prvaka.

>>> Evo koji su junaci zaslužni za povijesno Dinamovo proljeće

Po sezoni čak 15 milijuna eura

– Sretan sam što sam se vratio jer obožavam Real Madrid. Ljetos sam otišao jer sam trebao odmor, a i momčadi su trebale neke promjene. Međutim, sad sam pun elana i entuzijazma. Imao sam mnogo ponuda, ali jedino što sam sanjao jest povratak na klupu mojeg kluba, rekao je Zidane na jučerašnjem predstavljanju.

Za sve navijače Reala ovo je odlična vijest, ne samo zbog Zidaneove trenerske veličine, već i zbog toga što ovaj Perezov potez znači da će se momčad na ljeto itekako osvježiti te da će čelnici kluba posegnuti duboko u džep.

Zbog čega smo u to sigurni? Zbog toga što je Zidane prije devet mjeseci zapravo povukao prilično mudar potez kad je shvatio da će ostati bez Cristiana Ronalda (a možda i bez Modrića, o čemu se tada često govorilo), a da neće dobiti adekvatne zamjene.

Tada je samoinicijativno napustio klupu pa su sada svi uvjereni da je prije jučerašnjeg povratka tražio jamstva u obliku pojačanja. Prve glasine već su krenule pa će navodno na raspolaganju imati goleme resurse, a prva želja mu je dovođenje Kyliana Mbappéa, ma koliko god to kraljevski klub stajalo.

Florentino Perez uz Mbappéa silno želi i Neymara, uostalom, potvrdio je to novinarima u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji, a belgijski mediji jutros pišu kako se Real preko noći ponovo javio Chelseaju i kako se nada da će ovog ljeta uspjeti dovesti Edena Hazarda za stotinu milijuna eura (Britanci tvrde da je Belgijac osobna želja Zidanea). 

Mbappé, Neymar, Hazard? Za svu trojicu trebat će izdvojiti najmanje 600 milijuna eura, međutim kada je riječ o Realu, baš ništa ne zvuči – nerealno.

Što se Zidanea osobno tiče, imao je čak 15 milijuna razloga za povratak, koliko će mu u eurima iznositi godišnja plaća. To će ga svrstati u red najplaćenijih trenera svijeta, a kako je potpisao na tri godine, Francuzi bi mogao zaraditi 45 milijuna eura.

Proteklih dana u kontekstu novoga trenera spominjao se i Jose Mourinho, ali iz izvora bliskih klubu doznalo se da je Portugalac otpao kad su se glavni igrači, a posebice Sergio Ramos, izjasnili da ga ne žele. Ipak su simpatije većine igrača na strani Zidanea. Kažemo većina jer se to ne može reći za Danija Ceballosa i Garetha Balea koji su ga kritizirali nakon što je dao otkaz pa su si tako vrlo vjerojatno zapečatili karijeru u velikom Realu.

– Sigurno će biti promjena, neki igrači će otići, ali ne bih sad o tome – rekao je Zidane.

Luka je obožavao Zinedinea

Spomenimo i to da je Luka Modrić u ovoj većoj skupini igrača koju će ovakav rasplet situacije razveseliti. Hrvat je, naime, obožavao Zidanea. Bila je to zapravo obostrana ljubav, a njih su dvojica često znala ostati nakon treninga dodatno vježbati. Kad je prije devet mjeseci francuski strateg napustio klub, Luka se od njega oprostio dirljivom porukom u kojoj je istaknuo da je od njega svakodnevno učio. Sad se, eto, učenje nastavlja...

Komentara 15

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
09:13 12.03.2019.

Hala Madrid!

SL
Slavonskarakija
09:52 12.03.2019.

Real opet breve u napad. Ali, sta ce im Neymar ili mpappe?!!! Koji su to osvajaci uopce?!! Nigdje se nisu pokazali. Za mene taj Neymar ili Mpappe nisu nista posebno. Prije bi za te novce uzeo 10 igraca iz hrvatske ili bosne.

SL
Slavonskarakija
10:28 12.03.2019.

Ma kakvi Neymar i mbappe. To su preskupi a sumnjam da ce ih pustiti. Previse para su dali arapi da ih sada puste. Ali tko zna svasta se od managera moze ocekivati. To su najprljaviji ugovori i robovlasnici. Trguju snjimaa kao sa konjima. I uzimaju velike provizije za sta uopce?! Sta ce velikim igracima uopce manageri? Lijenost je to nista vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije