Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT OTIŠAO IZ NYONA

Nogometni svijet govori o tri rečenice i Uefinu oproštaju od Bobana. Otkrivene su velike napetosti

Petrinja: Utakmica legendi Hrvatske i Slovenije
Slavko Midzor/PIXSELL
25.01.2024.
u 11:54

Uefa je u službenom priopćenju hladno i službeno objavila kako je završila suradnja s legendarnim vatrenim. Nogometna planeta bruji o njihovim riječima...

Nogometni svijet šokirala je vijest da Zvonimir Boban, dosadašnji glavni čovjek za nogometna pitanja u Uefi, napušta krovnu europsku nogometnu organizaciju zbog neslaganja s predsjednikom Aleksandrom Čeferinom. Razlog je taj što je Čeferin odlučio promijeniti Statut Uefe kako bi si osigurao još jedan mandat na mjestu prvog čovjeka europskog nogometa, a Boban preko toga iz moralnih razloga nije želio prijeći, odnosno zažmiriti na jedno oko, što je od svojih najbližih suradnika, pa tako i od Bobana, tražio Čeferin.

GALERIJA Zvonimir Boban napustio Uefu zbog sukoba s Čeferinom

Petrinja: Utakmica legendi Hrvatske i Slovenije
1/5

Uefa je u službenom priopćenju hladno i službeno objavila kako je suradnja s legendarnim vatrenim završila. Nogometna planeta bruji o njihovim riječima...

– Uefa želi objaviti sporazumni odlazak Zvonimira Bobana iz organizacije. Boban se pridružio organizaciji 2021. godine kao šef nogometa i pokrenuo nekoliko značajnih projekata u tehničkom razvoju, uključujući uspostavu nogometnog odbora Uefe i nogometnog foruma mladih. Uefa izražava svoju zahvalnost gospodinu Bobanu na njegovoj predanoj službi i želi mu svu sreću u budućoj karijeri – poručili su iz Nyona. 

The Times navodi kako se događaju velike napetosti u sjedištu Uefe, David Gill, ugledni član Izvršnog odbora, tvrdi da se unutar organizacije odvija građanski rat. 

VEZANI ČLANCI:

Francuski L'Equipe pak piše kako je Boban "zatvorio vrata Čeferinu i njegovim idejama".

 

Komentara 5

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
19:00 25.01.2024.

Trend je autokracije i autokrata.. Putin, Erdogan, Orban, Glinogovornik itd..

Avatar Moodleen
Moodleen
13:31 25.01.2024.

V toj je familiji jedino stric Rafo bil ok.

Avatar Svračak
Svračak
12:18 25.01.2024.

Svi tipovi koji su na nekakvoj vlasti htjeli bi ju doživotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije