Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UEFA PRESUDILA

Nogometna zvijezda suspendirana zbog dopinga na godinu dana: Nije imao tu namjeru

Champions League - Group D - Ajax Amsterdam v Atalanta
Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
05.02.2021.
u 11:52

. Nadali smo se puno kraćoj suspenziji ili uvjetnoj kazni jer zaista nije imao namjeru ilegalno poboljšati svoju izvedbu - rekao je direktor kluba Edwin van der Sar

Ponajbolji nogometaš Ajaxa i kamerunske nogometne reprezentacije, vratar Andre Onana suspendiran je od svih natjecanja na godinu dana zbog korištenja nedozvoljenih supstanci prepoznatih na doping testu, službenu je i konačnu odluku donijela UEFA.

Onana je bio pozitivan na furosemid, supstancu koja u teoriji poboljšava fizičku izvedbu u sportu. Kamerunac se 30. kolovoza nije osjećao dobro te je uzeo tabletu koju je liječnik prepisao njegovoj supruzi. Na žalost po njega, uzeo je Lasimac koji ima spomenuti furosemid te se to i pokazalo na redovitom doping testu istog dana.

Iako je Uefa utvrdila da Onana nije uzeo supstancu s namjerom varanja, i dalje su istaknuli kako je dužnost svakog sportaša paziti da zabranjene supstance ne ulaze u njihovo tijelo.

- Izričito ne podržavamo korištenje lijekova za poboljšanje izvedbe, zauzimamo se za čist sport. Ovo je grozna stepenica dolje, za Andrea ali i za nas kao klub. Andre je vrhunski vratar koji je dokazao svoju vrijednost i postao omiljen među navijačima. Nadali smo se puno kraćoj suspenziji ili uvjetnoj kazni jer zaista nije imao namjeru ilegalno poboljšati svoju izvedbu - rekao je direktor kluba Edwin van der Sar.

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:45 05.02.2021.

Sramotno! Kazna bi morala biti i veća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije